Baklusten har triggats igång ordentligt

Baka är väldigt roligt. Ett tag blev det dock att jag nästan bakade för mycket. Hur man nu kan göra det ... WinkOch när jag bakar gör jag praktiskt taget allt från grunden - smet, bottnar etc. Annars försvinner det roliga, eller hur?

De senaste veckorna har jag känt ett fasligt stort sug efter att få baka. Om det beror på att våren sakta gör sig tillkänna (bortsett från de senaste dagarna som varit fyllda av regn plus kylan) eller andra faktorer, vet jag inte. Det jag vet är att det nästan är livsfarligt för mig att besöka Bli Min Jäst - hur kan man inte bli inspirerad och vilja testa på Pernillas mästerverk?! Det blir inte heller bättre av att frestas av dessa vackra rosor, som inte är något annat än glasyr på muffins! Fantastiskt vackra, inte sant? Jag hittade bilden och inlägget hos Tårtspecialisten.




Mitt största problem är alltså: vilka anledningar kan jag hitta på för att kunna baka exempelvis tårtor? För inte kan man väl baka en tårta bara så där? Eller? Visst behövs det en bra anledning?


Dagens citat:

"Entusiasm hittar möjligheterna, och energi ser till att du kan göra det mesta av dem."
(Henry Hoskins)


Ha det så bra!
Tårtkramar
Jessie