Äventyrets tredje dag: Kallt strosande i Halmstad

Dagen efter dopet hade jag och älsklingen bestämt oss för att gå in till stan och besöka julmarknaden i Halmstad. Vad jag inte hade räknat med var att det skulle vara så fruktansvärt kallt! Och det utan snö! Fast jag får skylla mig själv att jag inte hade med mig en ordentlig (och varm) tröja. Följden blev att jag mest gnällde över kylan när vi gick omkring. Stackars älsklingen.
 
Jag tycker att det är mysigt med (jul)marknader, även om jag sällan köper något. Något köp blev det inte på Halmstads julmarknad, men vi hade i alla fall trevligt och passade på att besöka några butiker. De allra flesta hade öppet eftersom det var skyltsöndag.
 
Slottet i Halmstad.
 
På vägen tillbaka hem till älsklingens lägenhet besökte vi ett antikvariat vid Laholmsvägen (tror jag?). Nästan genast fastnade jag vid en foliantutgåva av Selma Lagerlöfs Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige från 1931. Den var så fint välbevarad både på in- och utsidan. Hade det inte varit för att jag inte hade plats i väskorna, skulle jag ha köpt den. Den var så fin.
 
Vi passade på att äta efter antikvariatbesöket och när vi kom hem till älsklingen blev det att packa inför resan dagen efter. Plus att umgås med älsklingen förstås. :-)


Dagens citat:

"De dåliga nyheterna: tiden flyger iväg. De bra nyheterna: du är piloten."
(Michael Althsuler)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie