En tidig julklapp från älsklingen

Veckan innan vi åkte ned till dopet i Malmö, var älsklingen hemma hos mig och djuren i några dagar. Under en av dessa dagar besökte vi bokbinderiet här i Köping. Till min förtjusning hade de nya saker och främst "nya" böcker - böcker med den typ av ryggar som jag är förtjust i. Jag själv lyckades hålla mig från att köpa ett gäng böcker. Däremot fick jag en tidig julklapp från älsklingen och sådant tackar man inte nej till.
 
 
Greven av Montecristo i tre band från 1935! Och de är i väldigt fint skick för att vara så gamla. Älsklingen vet verkligen vad jag vill ha.   Så snart jag har möjlighet ska jag läsa dem. Fast dessa kommer jag inte ta med mig i väskan till jobbet. Jag är för rädd om dem för att våga chansa och riskera att de förstörs. På tåget får jag alltså läsa andra böcker.


Dagens citat:

"Kom ihåg: Någon annan är lycklig med mindre än vad du har."
(Okänd)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie
#1 - - Johannes Winger-Lang:

Åh vad vackert! :D

Just de utgåvorna har jag aldrig sett! Just den serien har jag en hel del utgåvor faktiskt; den äldsta är Greven Af Montecristo från ca 1895 :-)

Grattis och God Jul! :)

Svar: Tack :-) Ja, visst är de fina? Åh, har du ett så gammalt exemplar?! :-o *tittar på skärmen med stooora ögon* När jag och min make var inne på ett antikvariat i Halmstad hittade jag en foliant av Nils Holgersson från 1931! Den var så fantastiskt välbevarad på ut- och insidan. Dock hade jag inte plats att ta med den hem. :-( Annars hade jag köpt den. Den hade varit så vacker i bokhyllan!
God jul på dig med. ;-)
Jessica