Som Zlatan fast bättre (Niclas Christoffer)

Flytten till Malmö skulle bli en nystart för Simons familj. Istället blir det en kamp för Simons liv. Simon - en kille som gör vad som helst för att bli den bäste fotbollsspelaren i världen.
 
Att läsa Niclas Christoffers debutroman Som Zlatan fast bättre var som att delvis läsa om mig och mina tankar och känslor. För kände igen mig i Simons känslor, det gjorde jag. Att se en överviktig person i spegeln, trots att så inte är fallet. Att känna äckel efter att man har ätit. Att hitta på sätt för att skringra den bitande hungern.
 
 
Lyckligtvis gick det inte lika långt för mig som för Simon och det är jag glad för. Jag lyckades inse i tid vad jag höll på med. För om man ska bli frisk måste man själv vilja ha hjälp. Men att komma till den punkten är tufft och det tycker jag att Niclas Christoffer lyckas beskriva väl. Ett stort plus är också att han låter en kille vara huvudperson, för oftast tänker man på ätstörning som en tjejsjukdom. Men så är det inte. Vem som helst kan bli drabbad. Det är starkt av Christoffer att ta upp det här ämnet, framför allt då han själv har varit i Simons situation.
 
Som Zlatan fast bättre är en bok som jag anser att alla borde läsa. I slutet delar Christoffer med sig av länken till Riksföreningen Anorexi/Bulimi-Kontakt, som även jag tycker är viktig att sprida:
 
 
(Kan upplysa dig om att min klocka inte längre är försvunnen! Jag hittade den i ett av facken till min ena resväska, vilket är skumt eftersom jag faktiskt kollade överallt när jag frenetiskt letade efter klockan. Men huvudsaken är att den är där den hör hemma - hos mig!)


Dagens citat:

"It's agony. Complete, excruciating agony. It's like your heart has been ripped out of your chest and stomped on, and you can't breathe... you don't want to eat... you can't function. It's the most intense pain that you'll ever feel, and the worst part is, there's no way to relieve it. It's unyielding, merciless torture, and you *know* that it's yours for life."
(James Van Der Beek describing heartbreak)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie
#1 - - Hanan:

Yay klockan är funnen =D

Den boken ville jag läsa så fort jag såg den på nätet. Att du rekommenderar den gör att jag nu vill läsa den ännu mer

Svar: Du kan alltid låna den av mig nästa gång vi ses :-) Den var bra och nyttig att läsa.
Jessica

#2 - - Hanan:

Ja det kan jag göra =)
Och du... du skulle ha fått tillbaka din Allra hemskaste syster, när du var här nere. Men jag glömde :/

Svar: Du, det är ingen fara. :-) Jag har redan läst den, så det är inte bråttom med att få tillbaka den. :-) Såg att du inte tyckte om den. :-P Så pass att du aldrig läste klart den.
Jessica

#3 - - Hanan:

Jag är rädd att den ska komma till skada i min röriga och lilla lgh. Mm den var inget för mig. Jag älskar böcker men hatar dåliga böcker ^^

Svar: Jag hatar också dåliga böcker, men jag har något slags tvångsbeteende att jag måste läsa klart en bok som jag har påbörjat - oavsett hur dålig den är!
Jessica

#4 - - Bodypalace:

Jag lånar bilder på boken. Hoppas det är okej. Vill du bli länkad som källa eller att jag inte får låna så får du säga till :)

Svar: Helt okej att du lånar bilden! :-)
Jessica