Hemmagjord müsli

För ett tag sedan började jag och älsklingen att äta müsli på vardagsmorgnarna. När vi kort därefter hittade ett basrecept på müsli var vi inte sena att testa. Om jag ska vara ärlig föredrar jag hemmagjord framför den köpta. Detta är alltså ett basrecept som man kan utgå från och experimentera fram sin egen favoritblandning.

Ugn
Sätt ugnen på 200°C.



Blanda 6 dl havregryn, 2 dl havrekli eller rågflingor eller vetegroddar, 1 dl solros- eller linfrön och 1 dl hackade nötter i en bunke. Vi blandar även i torkad frukt här, fast enligt receptet som vi hittade, ska man blanda i russin eller annan torkad frukt sist (efter att blandningen har varit i ugnen och sedan fått svalna)



Värm 1 dl vatten, lös upp 3 msk honung i det och tillsätt 4 msk olja. Vi gör varianten att vi rör ut honungen i kallt vatten och sedan blandar vi i oljan. Därefter värmer vi skålen i mikron tills vattenblandningen har blivit varm. Häll sedan över detta i bunken och rör om ordentligt.



Sprid ut detta i en ugnsform/långpanna och grädda mitt i ugnen i 15 - 20 minuter, tills müslin är torr men inte för mörk. Rör då och då. Låt sedan kallna och tillsätt därefter övriga ingredienser (det vill säga torkad frukt och annat som man kanske vill ha i). Förvara i burk med lock.


Dagens citat:

"Byråkrati: felfri metod att omvandla energi till ingenting."
(Okänd)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie
#1 - - Hanan:

Tror jag ska testa nån gång :) Jag hittar aldrig musli med allt som jag vill ha i, och om jag gör det så finns det något i som jag inte vill ha =/