Var med och krossa beach-idealet!

Varje år blir jag lika trött på det här med "beach"-fenomenet. Så fort våren närmar sig, och ibland räcker det att det har blivit ett nytt år, uppstår dessa diskussioner och uppmaningar om att göra sig redo för årets "beach". Uttryckt med andra ord menas det att man ska träna och gud vet vad för att forma kroppen till vad samhället tycker är okej att visa upp i badkläder. Det gäller för både tjejer och killar.

Det här vill Bodypalace ändra på och har startat ett uppdrag för att krossa "beach"-idealet och visa mångfalden av kroppar - som alla är vackra på sitt sätt. Här finns en samling över de som hittills har deltagit i uppdraget. Det man kan göra är att skicka in en bild på sig själv i badkläder (eller utan några kläder alls - reglerna finns längst till vänster ungefär i mitten på Bodypalaces blogg). Även jag har skickat in bild på mig i bikini - och om jag vågar så vågar du!


Visnaren.

Främsta skälet till att jag valde att delta är för min egen skull. Ända sedan mellanstadiet har jag avskytt att se bilder på mig själv, men jag tror att det faktiskt kan vara nyttigt för mig att utmana mig på det här sättet. Jag har starkt komplex för min mage, vilket min mamma och syster bidrog till att skapa då de dagligen "skämtade" med mig och undrade vilken månad jag var i och när barnet skulle komma. Jag tror att detta startade någon gång på mellanstadiet eller i början på högstadiet. En annan orsak är för att jag hoppas kunna hjälpa andra så som den bloggen och alla modiga människor som skickar in bilder på sig själva, har hjälpt mig.



Jag anser att så länge ens vikt inte inverkar menligt på ens hälsa, spelar det ingen roll hur man ser ut. Alla är vackra på sitt sätt och duger så som man är. Så länge man är frisk och kry borde man vara nöjd, för vad kan man mer begära än att ha en fungerande kropp? Istället för att skada den med diverse dieter och hetsträning (om man som sagt inte är i behov av det och med det menar jag som ovan, för att vara i behov av det ska ens vikt påverka hälsan negativt), borde vi ta hand om vår kropp. Utan den har vi inget.

Jag tycker om det mantra som Bodypalace har modifierat för det här uppdraget (originalet är från Alfons Åberg när han skulle sluta vara rädd för spöken):

Stick du stygga beach, för du finns inte!



Dagens citat:

"Det är lustigt att det med de relativt få ord som finns i språket går att säga så mycket dumheter."
(Robert Storm Pedersen)


Ha det så bra!
Krossande kramar
Jessie
#1 - - Hanan:

Jag är så stolt över dig <3

Svar: Tack! Det krävdes långt övervägande och när jag väl gjort det ångrade jag mig till en början. Men nu bryr jag mig inte. :-)
Jessica