Utveckling på gång!

På min arbetsplats är vi uppdelade i två grupper; Grupp A och Grupp B. Jag tillhör Grupp A och under vårt senaste gruppmöte fick jag beröm från vår gruppledare/gruppchef, som tyckte att jag har visat framfötterna (frågan är bara på vilket sätt eftersom jag själv tycker att jag bara klantar mig hela tiden). Han lyfte även fram min paralegalexamen och föreslog att jag (precis som vår nya gruppjurist) kunde börja med beslutsskrivning och liknande eftersom jag faktiskt har viss juridisk kompetens, även om den inte är lika bred och djup som juristernas. Det pratades även om att hyresråden (ungefär som en domare/rådman på en tingsrätt) i gruppen ska börja tilldela gruppjuristen några av de mejlfrågor som skickas till nämnden. Allmänheten skickar nämligen frågor till hyresnämnden och vill veta vad som gäller i olika situationer och i svaren redogör hyresråden och/eller gruppjuristerna för den lagstiftning som gäller och eventuellt även viss praxis (tidigare avgöranden). En gång i veckan ska hon alltså få en sådan fråga.
 
 
Dagen efter gruppmötet protokollförde jag för gruppledaren (det innebär att han var ordförande och jag protokollförare under förmiddagens sammanträden) och när vi var klara frågade han mig om även jag skulle vilja svara på mejlfrågor, precis som hyresråden och gruppjuristerna? Först tänkte jag svara nej eftersom det steget kändes för läskigt. Men jag sade att jag gärna ville det. Så nu har gruppens beredningssekreterare gjort upp ett schema för mig och gruppjuristen så att man kan hålla koll på att vi bara får varsin fråga i veckan och därmed inte blir överarbetade.
 
Det känns väldigt läskigt, men samtidigt roligt och spännande. Nu får jag verkligen chans att utvecklas och praktisera min juridiska kunskap. Nu kommer jag på allvar få syssla med min älskade juridik! Du kommer få veta hur det gick när jag har besvarat min första mejlfråga. :-)


Dagens citat:

"The good guys are always stalwart and true, the bad guys are easily distinguished by their pointy horns or black hats, and, uh, we always defeat them and save the day. No one ever dies, and everybody lives happily ever after."
(Anthony Head)


Ha det så bra!
Utvecklande kramar
Jessie
#1 - - Hanan:

Va roligt! De skulle inte ha gett dig ett så stort ansvar om du hade klantat dig hela tiden. Fel gör alla och det vet de också. Dags att du slutar tvivla på dig själv och tro på det som andra säger om dig. Ta till dig all beröm du får och njut av den, för det förtjänar du ;)