Jessicas grotta

New York fudge brownies

Under helgen som var kom Cherry på besök! Vi hade väldigt trevligt med mycket prat och minst lika mycket skratt. Under större delen av lördagskvällen och söndagsförmiddagen hade vi och honkatten ett litet Buffy the vampire slayer-maraton. Det får vi göra om vid något tillfälle. :-) Men innan maratonstarten såg vi till att baka New York fudge brownies, vars recept jag fått genom min prenumeration av De Bästa Recepten. Dock lät jag Cherry röra samman alla ingredienser. Jag själv förberedde dem.
 
 
De var så otroligt goda att jag stoppade i mig flera stycken (vi bakade totalt tolv, men jag tror nog att lite mer än hälften åkte ned i magen). I grundreceptet står att man ska använda pekannötter, fast (precis som i tipset lite längre ned på receptet) vi bytte ut det mot samma mängd hasselnötter. Dock ska man endast grovhacka nötterna, vilket i praktiken innebär att om man använder sig av hasselnötter räcker det med att halvera nötterna eller eventuellt dela varje hasselnöt i fyra delar. Jag halverade de allra flesta och resultatet blev kanon. Vidare ska man grädda kakan i ugnen i femton till arton minuter. Eftersom vi var osäkra på om kakan skulle bli för torr efter arton minuter, gräddade vi den i femton. Därefter ska man låta kakan kallna. Vi fick efter det ställa in kakan i kylen i ungefär en timme eftersom den var alldeles för kladdig. Man kunde inte få av bakplåtspappret som fanns ovanpå. Men efter sin vistelse i kylen var den perfekt och redo att bli äten!
 
Dessa gör jag mer än gärna om. :-) Bara blotta tanken på dem får min mun att vattnas likt Homer Simpson när han tänker på donuts. ;-)


Dagens citat:

"You're a vampire. Oh, I'm sorry, was that an offensive term? Should I say 'undead American'?"
(Sarah Michelle Gellar)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie
Taggar: Buffy, Buffy the vampire slayer, New York fudge brownies;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 Hanan
skriven :

Hm... har bara ett ord att säga till dig och Cherry FÖRRÄDARE :(

Svar: Varför är vi förrädare? :-(
Jessica

2 Hanan
skriven :

träffas och göra kuligheter utan mig '_'

Svar: Men du är ju i Malmö. :-( Du får komma upp så kan vi göra kuligheter tillsammans. ;-)
Jessica