Nytt hem

I lördags åkte jag och älsklingen till Västerås för att fixa lite saker. Ja, älsklingen var hemma under helgen. ^^ Fast det ska han inte vara den här helgen som kommer eftersom han har en dugga på måndag. Hur som helst, vi åkte bort till Erikslund och passade på att besöka både Djurmagazinet och Arken zoo. Jag har haft rätt dåligt samvete under en tid (ja, minst ett halvår) på grund av vår kanins bur.
 
Hermelinkanin är en väldigt liten ras. En av de minsta. Så hon är inte så stor i jämförelse med andra kaniner. Därför tänkte vi när vi köpte henne att en marsvinsbur borde räcka och det gjorde det i början. Men sedan blev hon större och vi insåg att den inte är tillräckligt stor. Som kompensation har jag försökt låta henne få komma ut och skutta runt i vardagsrummet minst en gång om dagen (ungefär en timme i alla fall, för sedan blir hon sjövild och gör allt hon inte får ...). Men jag har fortfarande haft dåligt samvete. Hur kul är det att behöva vara inne i en liten bur?
 

Hennes första bur.

Vi besökte alltså de båda djuraffärerna och tittade således på en större kaninbur. Problemet är bara att de kostar en del. Visserligen är det en engångskostnad, men det gäller också att få fram de där pengarna. Efter en liten stunds diskussion inne på Arken Zoo beslöt vi oss för att investera i en större bur till vårt odjur. Den buren som vi köpte från början är den minsta buren som man får ha. Den större buren som vi kikade på var 140 cm x 69 cm x 49 cm och skulle kosta 1 198 kronor. Dessutom skulle vi köpa ett större hus till henne eftersom hon blivit för stor även för sitt hus. Men när vi stod vid kassan och skulle betala blev vi glatt överraskade, eftersom buren endast kostade 599 kronor! Inte för att det var det som gjorde att vi bestämde oss för att köpa den större buren. Vi vill att hon ska må bra och då får det kosta så mycket som det kostar. Men det är alltid bra när man kan spara någon slant.
 
Hennes nya bur.
 
Om du jämför bilderna med varandra förstår du kanske att det är en rätt stor skillnad. Haha, både jag och älsklingen tyckte att hon såg ut att vara så där liten igen som hon var när vi köpte det lilla livet. Buren ser nästan ut att vara för stor, men vi vill ju att hon ska ha plats att röra sig på. Nu behöver jag inte ha lika dåligt samvete om jag inte skulle orka släppa ut henne någon kväll. Hoppas att hon är glad över det lilla burbytet.
 
Kan passa på att säga att vi ska sälja den gamla buren på Blocket. Vi ska bara få rent den samt hennes hus. Och så ska vi se vilken höhäck som hon föredrar. Sedan ska vi sälja buren, huset och en höhäck - allt i ett. Intresserad? ;-)


Dagens citat:

"Your love is like a weapon girl, I can't live without you."
(Michael Bolton - "Murder my heart")


Ha det så bra!
Kaniniga kramar
Jessie
#1 - - CHERRY:

Vad kul att den kostade mindre än vanligtvis :)