En plötslig smäll

Djupt försjunken i mina tankar och med MP3-hörlurarna i öronen promenerade jag hem från tågstationen i tisdags. När jag hade kommit förbi biltvätten (som ligger ett stenkast från Netto) hörde jag plötsligt vad jag uppfattade som en explosion. Det oväntade ljudet fick mig att nästan falla framlänges. Jag stannade till och spanade åt det håll som explosionen hade kommit från, men jag kunde inte se något. Hade jag inbillat mig? Med tanke på att fler stannade och tittade trodde jag inte att det var inbillning, men eftersom jag själv inte kunde se något fortsatte jag hemåt. Efter att jag hade kommit ytterligare en bit hördes olika sirener (efter att jag flyttade från Malmö har jag numera svårt att skilja sirenerna åt, men det kom från fler än en bil i alla fall). Jag blev övertygad om att något allvarligt hade hänt.
 
Hemma bestämde jag mig för att titta på både de regionala nyheterna och på Rapport för att se om de skulle göra ett inslag om det som hänt. Det gjorde de inte och efteråt (efter att klockan slagit nio) kollade jag på nätet efter information. På Magazin24:s hemsida hittade jag artikeln Biogasbuss körde fast under viadukt.
 
 
Vad som hade hänt var att en biogasbuss hade fastnat under en gångbro under tågspåret vid Netto. Med tanke på att jag hade tyckt att det låtit som en explosion trodde jag att det skett en olycka där i industriområdet (finns bland annat ett värmeverk - har i alla fall för mig att det är ett värmeverk). Som tur var var det inte frågan om något sådant. Enligt artikeln hände inget allvarligt med gasflaskorna och chauffören klarade sig utan skador, fast polisen fick spärra av och tågtrafiken omdirigerades eftersom tågen kör över den bro som syns på bilden - den bro där bussen fastnat under.
 
Det händer i alla fall lite i lilla Köping. :-P


Dagens citat:

"Vissa saker lär du dig bäst i stillhet, andra i storm."
(Willa Cather)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie