Påsktårta

Att baka tårta är väldigt roligt! Framför allt när man varierar sig och gör lite mer än en "vanlig" tårta. Därför försöker jag komma på anledningar till att få baka. Eftersom påsken innebär lite festligheter föreslog jag för älsklingen att vi kunde baka en påsktårta, vilket han gick med på.
 
Från början hade jag tänkt mig en tårta i ungefär den här stilen, men såklart skulle jag inte ha gjort exakt den! Jag hade lite egna idéer. Fast till slut valde jag och älsklingen att göra en kyckling:
 
 
 
Tårtan består av två äggformade tårtbottnar som jag skar ut efter att ha försökt rita upp en äggform på ett bakplåtspapper. Mellan dessa båda bottnar hade vi hallonmousse (recept från samlingen Hembakat). Jag spacklade tårtan med limefrosting. Därefter täckte jag tårtan med gul marshmallowfondant (gjorde egen vit fondant som jag sedan delade upp i tre delar och färgade två delar gul respektive orange/röd). Efter det lade jag på ett lager med vit fondant på kycklingens huvud. Till sist gjorde jag en näbb och två ben av den orange/röda fondanten. Ögonen målades med blå färgpasta.
 
 
De två syrliga smakerna som vi kombinerade fungerade utmärkt tillsammans! Jag blev bara besviken på att jag misslyckades med att täcka tårtan helt med den gula fondanten. Fick skarva på vissa ställen. Men det är en fråga om övning. :-) Jag lär mig till slut! Att näbben och benen blev rödare än vad som var tänkt beror på att vi hade i lite för mycket av den röda färgpastan. Tror att bara en bråkdel av den mängd vi hade i hade räckt. Vi hade säkert kunnat använda vanlig röd karamellfärg istället.
 
Ett problem som jag hade var att få äggdelen att sitta fast på den gula fondanten. Till slut penslade jag nedre delen av äggdelen med vanligt vatten, fast jag har för mig att det finns ett bättre sätt (om man väljer att inte smälta socker). Får kolla upp det där till nästa gång.


Dagens citat:

"Livet är inte så allvarligt som det framstår i dina tankar."
(Eckhart Tolle)


Ha det så bra!
Påskiga kramar
Jessie