Inget ljud kommer, men munnen fortsätter ändå att röra sig

Med åren har jag blivit känslig mot att TV:ns ljud och bild inte är synkade. När man uppenbart kan se att munrörelserna inte passar ihop med orden man hör. Det räcker med en liten rubbning för att jag ska sitta och stirra irriterat på TV:n och gärna påpeka för min omgivning att ljud och bild inte hänger ihop.
 
När jag var liten tyckte jag om att se på Disney-filmer och jag tycker fortfarande om de gamla filmerna (Lejonkungen, Skönheten och Odjuret etc.). Eftersom jag som liten inte kunde engelska, var det givet att vi såg filmerna då de dubbats till svenska. Då tänkte man inte på att allt inte stämde. För mig var Disney-karaktärernas röster synkade med munrörelserna. Det var först när jag blev äldre som jag faktiskt märkte att det var osynkat. Kanske för att jag mer medvetet tänkte på att de egentligen pratade engelska.
 
 
Fast jag får erkänna att jag har mer tålamod med de osynkade Disney-filmerna än vad jag har med nyhetsuppläsarens röst som tystnar innan munnen slutar röra sig. När jag väl har upptäckt denna störning kan jag inte fokusera på något annat. De osynkade munrörelserna är som en magnet som drar min blick till sig och jag blir oförmögen att slita blicken från TV:n.
 
Är du lika känslig mot det?


Dagens citat:

"Vetande kan man förmedla, men inte vishet."
(Hermann Hesse)


Ha det så bra!
Osynkade kramar
Jessie