Låt bli barnen!

Just nu befinner jag mig i en period då jag tycker att det är intressant att lyssna på poddar eller liknande. För tillfället har jag fått upp ögonen för P3 Dokumentär och stod och lyssnade på ett avsnitt när jag bakade i förra veckan. Just det avsnittet fick det att krypa i kroppen på mig. Det handlade om den så kallade Huddingehärvan.
 
Huddingehärvan utspelade sig i början på nittiotalet och var ett barnpornografimål. Ett mål som bidrog till att Stockholms tingsrätt blev en porrbiograf - detta på grund av hur lagstiftningen såg ut då.
 
 
Jag är medveten om att man inte kan rå för sin sexualitet och så länge man inte skadar andra, anser jag att det inte är någon fara. Att vissa handlingar ändå inte är okej (exempelvis att fota nakna barn för sin sexuella njutnings skull) är en annan sak. Vad jag inte kan förstå är hur man kan ha mage att utnyttja barn för sexuella syften? Blotta tanken får det att vända sig i magen på mig. Jag har svårt att formulera begripliga meningar, eftersom jag tycker att det är så vidrigt. Varför kan man inte försöka hitta substitut om man nu dras sexuellt till barn? Varför måste man göra barn illa?
 
Jag behöver nog knappast förklara varför jag anser att det är hemskt. Att det är barn det handlar om säger allt. En liten tröst är att lagstiftningen definitivt har blivit bättre sedan nittiotalet, men det finns ännu förbättringar som kan göras.
 


Dagens citat:

"Inga tillägg, hur briljanta de än är, kan förbättra ett arbete i lika hög grad som nedstrykningar."
(Leo Tolstoj)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie