Mascarponegratinerade hallon

När älsklingen var hemma senast ville han gärna göra något med en del av alla de hallon i frysen som vi fick av svärmor. Valet föll på mascarponegratinerade hallon.
 
 
Det enda jag bidrog med var att vispa äggvita till fast skum, men receptet var faktiskt enkelt att följa. Först ska man fördela mandelbiskvier och hallon i ugnssäkra formar. Därefter delar man ägget (äggvita i en skål och äggula i en annan). Man vispar äggvitan till fast skum och blandar äggula med mascarpone och florsocker. Efter det vänder man i äggvitan och brer det sedan över bär och biskvier. Till sist ska man gratinera dem högt upp i ugnen cirka fem minuter i 250 grader tills de fått fin färg.
 
 
Resultatet var kanongott och passar med fördel till kvällsfika. Man ska dock tänka på att låta de gratinerade hallonen svalna lite, eftersom de annars är för varma att äta även om det stod i receptet att man skulle servera genast ...


Dagens citat:

"Det förflutna har ingen makt över det innevarande ögonblicket."
(Eckhart Tolle)


Ha det så bra!
Gratinerade hallonkramar
Jessie