Och där gick startskottet!

Det nya året började inte så bra för mig, då jag under de första dagarna har haft feber. Jag är inte alls bra på att vara sjuk eftersom jag inte klarar av att ligga stilla. Jag har ingen ro till det. Fast att vara uppe och göra saker var inte heller någon bra idé. Under min andra feberdag kompromissade jag genom att ligga i soffan och försöka komma igång med stickandet. Ett av mina mål under 2012 var ju att "återinlära" hur man stickar. Senaste gången jag höll på med stickning och virkning var under högstadiet och därför har dessa kunskaper genom åren som gått förpassats till hjärnans mörka och bortglömda vrår.
 
När jag nämnde för min mamma att jag skulle återuppta stickandet, fick jag en kopia av den stickskola som hon använde sig av när hon lärde sig sticka. Det var denna pärm, ett garnnystan och ett par bambustickor som jag hade till sällskap i soffan (bortsett från älsklingen som satt i soffans andra ände), fast jag själv tycker inte att beskrivningarna i pärmen var särskilt lysande. Det tog mig en stund att minnas enkel rätstickning och då fick jag också gå enbart efter minnet eftersom jag inte fick någon vägledning från pärmens beskrivning. Men nu tror jag att jag har hyfsad koll på rätstickning. Jag lyckades även få till avmaskningen efter lite om och men. I skrivande stund är slätstickning och avigmaskor som jag härnäst ska ge mig i kast med. När jag har fått bukt med det tror jag att jag är redo för att bekanta mig med några enklare mönster. :-)
 
 
Jag skrev tidigare i inlägget att jag använde/använder bambustickor. Det gör jag för att jag har fått höra (av min mamma, som fick höra det av min pappa, som fått höra det av min farmor) att stålstickorna i längden kan orsaka värk och slitningar i kroppen. Min mamma är ett levande bevis på detta, då hon nuförtiden får ont i armarna av att sticka med stålstickor (som hon i alla år har stickat med) medan hon inte känner av någon värk när hon stickar med sina bambustickor. Kan kanske vara något att tänka på om du själv ska sticka?
 
Har du några tips på enklare mönster som jag kan testa? :-)


Dagens citat:

"Du är kapabel till mer än du tror."
(Glinda, den goda häxan från norr i "Trollkarlen från Oz")


Ha det så bra!
Kramar
Jessie