Bussåkande är inget för nybörjare!

Det blev en ganska stor omställning för mig när jag hade flyttat ihop med älsklingen i Åker och skulle börja åka buss. På Skånetrafikens bussar finns det alltid något som talar om vilken hållplats som kommer härnäst. Något sådant finns inte på Länstrafikens landbygdsbussar. I alla fall inte i Sörmland. Om man har åkt en viss sträcka ett antal gånger och blivit van vid vägen, är detta inget problem. Men om man är nyinflyttad och åker sträckan för första gången innebär detta ett STORT problem. Det tog mig några gånger innan jag lärde mig vilka hållplatser som jag skulle hoppa av vid. Men jag lärde mig till slut. :-)
 
Vilka fina bilder min mobil tar! *host* Det ska i alla fall föreställa en av skärmarna i Hallandstrafikens bussar.
 
På Hallandstrafikens bussar finns det skärmar längst fram som talar om vilken som är nästa hållplats o.s.v. Fast under mina två första arbetsveckor var dessa skärmar inte särskilt användbara. Mest berodde det på att skärmarna inte var i fas med verkligheten. När hållplatsen ropades upp (för det finns också en röst som talar om vilken som är nästa hållplats) hade bussen redan passerat hållplatsen för ett tag sedan. Andra gånger fanns ingen bild på skärmen, eller så visades fel busstur. När jag ska till och från Falkenberg tar jag buss 351, men när jag skulle hem en dag visades hållplatserna för buss 320 (som inte alls går till Getinge). Fast då fanns i alla fall rätt röst som ropade ut hållplatserna.
 
Det här krånglet har dock inte påverkat mig särskilt mycket. När jag ska till jobbet åker jag till 351:ans ändhållplats och när jag ska hem vet jag faktiskt var jag ska hoppa av - utan hjälp från någon skärm. Och bussen som jag tar mellan Falkenbergs bussterminal och Falkenbergs tågstation tar jag från ändhållplats till ändhållplats, så där uppstår inte heller några problem. Fast det är inte kul att åka buss för första gången på ett ställe. Man är ganska hjälplös. Håller du inte med?


Dagens citat:

"Det du accepterar, det går du bortom. Det du gör motstånd mot, det håller dig fast."
(Eckhart Tolle)


Ha det så bra!
Bussiga kramar
Jessie