Lundensiska brädspel och botanisk trädgård

När jag och älsklingen åkte ned till Malmö för att fira min systersons ettårsdag, passade vi på att besöka (mitt älskade) Lund. Jag har fått frågan om varför jag tycker om Lund så mycket och mitt svar är helt enkelt att Lund är en mysig stad med sina äldre byggnader. Dessutom är det en studentstad. Antagligen måste man plugga där eller (som jag) ha pluggat där för att verkligen förstå vad jag menar, för jag har svårt att riktigt sätta ord på just den känslan. Lund genomsyras helt enkelt av en mysig studentkänsla.
 
En liten bit av Lund - sett ur ett tågfönster.
 
Främsta anledningen till att vi stannade till i Lund var för att besöka brädspelsbutiken på Östra Mårtensgatan. Där hittade vi tre stycken som fick följa med oss hem: The secret of Monte Cristo, Talisman och Blood Bowl Team Manager - the card game. Vi har hunnit testa alla tre (älsklingen hade redan spelat Talisman och Blood Bowl Team Manager på HUG). I vanliga fall är jag ytterst oturlig och vinner sällan när jag spelar, men när vi spelade Talisman och Blood Bowl Team Manager vann jag! Dock med lite hjälp från älsklingen.
 
 
 
När vi var nöjda promenerade vi bort till botaniska trädgården, där vi fastnade en bra stund. Jag hade tänkt att vi skulle ha hunnit med ett besök i stadsparken också, men eftersom tiden flög iväg i botaniska trädgården hann vi inte med det. Men jag klagar inte, för det var trevligt att gå omkring i trädgården med älsklingen. :-) Och så hann jag visa honom UB, UB-parken och SoL-centrum där jag pluggade retorik. Det var älsklingen som sprang runt med kameran i högsta hugg inne i botaniska trädgården.
 
 
 


Dagens citat:

"Den enklaste lösningen på de flesta ekonomiska problem är att spendera mindre."
(Okänd)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie