Ett kapitel avslutat. Dags att börja på ett nytt.

Då var jag tillbaka i Getinge. Har varit det sedan i fredags, men eftersom jag dels har haft tidsinställda inlägg, dels har strul med Telia och vårt nya bredband, har jag inte uppdaterat bloggen om min hemkomst.
 
Jag ska kanske börja med att peka ut vart i Sverige jag, älsklingen och djuren nu befinner oss:
 
 
Vi befinner oss vid den blå pluppen. Jag är tillbaka nere i Götaland! Hur som helst, flytten från Köping till Getinge gick väldigt smidigt. Flyttgubbarna (de var tre stycken) från Henry Eriksson Kreativ AB "Kvalitetsflytt" kom en stund innan åtta på morgonen och började lasta ur lägenheten cirka åtta. Efter två och en halv till tre timmar var lägenheten tömd och de började köra mot Getinge. Jag och älsklingen var tvungna att fixa lite hos hyresvärden i Köping innan vi och djuren kunde ta oss ned. När vi slutligen var nere allihop och jag och älsklingen fått tillgång till den nya lägenheten, tog det ungefär precis två timmar för flyttfirman att lasta in alla våra ägodelar i den nya lägenheten. Såvitt jag vet är det bara två saker som gått sönder (en glödlampa och en lampa) fast jag anser att vi får skylla oss själva eftersom vi hade packat dessa saker lite halvdåligt. Dessutom hade vi ändå först funderat på att kasta lampan innan flytten. Jag är i alla fall väldigt nöjd med flyttfirman och flyttens utförande och det tog bara en dag! Den andra flyttfirman som vi först hade tänkt anlita påstod att det inte var möjligt att flytta så långt på en dag. Tji fick de! Männen från Kvalitetsflytt var så trevliga och verkade inte heller stressa. :-)
 
 
Vad gäller vår nya lägenhet har jag lite delade känslor. Den är rätt så fräsch. Mycket fräschare än lägenheten i Köping. Fast jag är besviken på att de tidigare hyresgästerna knappt har städat efter sig! Och så har de lämnat kvar en mängd saker. Dessutom var de inte ute ur lägenheten när vi kom. Enligt fastighetsskötaren var de kvar i lägenheten och städade. Detta var den 5 juni. Vårt avtal gäller från den 1 juni. Med andra ord hade vi rätt att få tillgång till lägenheten från den 3 juni (eftersom den 1 juni inföll på en lördag i år), men nu fick vi vänta mellan en halvtimme och en timme tills vi kunde få nycklarna. Och ändå är lägenheten MYCKET dåligt städad. När jag har rengjort i köksskåpen har pappret blivit brunsvart och de har inte ens försökt göra rent toalettstolen inne på toaletten. Varken in- eller utvändigt! Utöver det har vi hittat hur många saker som helst som de har lämnat kvar. Kabel, napp, godis, elcigaretter ... You name it! Vi har påtalat detta för hyresvärden Getinge on Thames och har kommit överens om en lösning. Men det här var nog det värsta jag har varit med om när vi har flyttat in i en lägenhet. Usch!
 
Fast det positiva med lägenheten är att vi bor ett stenkast ifrån biblioteket! Dock vet jag inte än om det bara tillhör skolan, eller om det är som i Åker att även allmänheten får låna där. Men det ska jag ta reda på så snart som möjligt!
 
Jag tänkte först även skriva om avslutet på hyresnämnden i den här inlägget, men inser att inlägget förmodligen kommer att bli för långt då. Därför får det bli ett eget inlägg. Dock kan jag konstatera att det känns konstigt att jag inte ska till nämnden mer. Jag har nog ännu inte riktigt fattat att jag ska till en ny arbetsplats. Mitt andra jobb. Undrar när min hjärna ställer om sig till det och hur jag kommer reagera när det väl händer ..?


Dagens citat:

"Man kan aldrig stiga ned i samma flod två gånger."
(Herakleitos)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie