Nya bibliotek och borttappad läslista

Nytt ställe att bo på betyder nya bibliotek att upptäcka (i alla fall för mig), trots att min hög med olästa böcker här hemma växer. Visst är det konstigt med tanke på att älsklingen har "förbjudit" mig att inhandla fler böcker innan de olästa inte längre är olästa? Vi måste ha en boktomte här hemma som smugglar in böcker som jag inte har läst ... Hur som helst, lyckligtvis för mig blir det två nya bibliotek för mig att besöka och upptäcka: biblioteket här i Getinge och stadsbiblioteket i Varberg. Jag passerar nämligen Varbergs stadsbibliotek på väg till jobbet, så vissa dagar kan jag säkert smita dit under lunchen eller på vägen hem när jag ska till tåget. Getingebiblioteket får jag ta på kvällarna. ;-) Jag har kollat upp öppettiderna på nätet och då fanns det även möjlighet att se bilder från biblioteket här i Getinge. Tråkigt nog ser det ut att, precis som jag misstänkte, mest vara för skolbarn. Men det kommer inte hindra mig från att gå dit en gång i alla fall.
 
 
Under tiden som jag tittade på bibliotekens öppettider och i huvudet började planera mina första besök insåg jag något hemskt. Min läslista har försvunnit i flytten! I och för sig är inte det hela världen eftersom det går att göra en ny och jag tycker om att göra listor. Dock har jag ännu inte hittat alla olästa böcker och med tanke på hur många de är känns det fel att skapa en ny läslista med nästan enbart låneböcker. Får försöka ta mig tid att leta efter de olästa böckerna. Kanske kan jag belöna mig själv med att köpa fler när jag har hittat dem? ;-) Jag vet - en boknörds logik är inte alltid helt logisk. Inte enligt andra i alla fall.
 
Och på tal om boknörd! Kolla in den här sidan. Det är 25 tecken på att man är en boknörd. Så gott som alla punkter passar in på mig. ^^


Dagens citat:

"Sakerna du äger kommer till slut att äga dig."
(Tyler Durden)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie