Juridikpodden - säsong 2, avsnitt 4

Stor del av juridikpoddens fjärde avsnitt kretsade kring det så kallade "våldtäktsmålet" och Svea hovrätts friande dom. Eftersom jag själv är trött på den här debatten (som i och för sig kan vara nyttig, men mest kommer av att många inte verkar ha läst domen utan går endast på vad media säger), tänker jag inte utveckla mig mer än så här. Dock tycker jag att Tove och Mårten hade en intressant diskussion och jag föreslår att du läser Mårtens intressanta inlägg och/eller gästinlägget om just det här (om du är intresserad).
 
 
 
Tove och Mårten pratade även om bokmässan och vilka fynd Tove gjort. Själv har jag aldrig varit på bokmässan, trots mitt bokberoende. Till en början hade jag tankar på att åka dit i år - nu när vi bor närmare Göteborg - men livet kom emellan. Kanske blir det nästa år. :-)
 
Tove har spelat tennis med Dag Victor, justitieråd i HD (= Högsta domstolen). Då hade hon frågat honom om det är kul att jobba i HD. Han svarade att han tycker det. Tidigare, när jag bodde kvar i Köping och älsklingen i Halmstad, var jag sugen på att söka tjänsten som domstolssekreterare i HD. Hade det inte berott på vår situation (då ville jag inte byta ett Stockholmsjobb mot ett annat) skulle jag ha sökt tjänsten. Vad kul och intressant det skulle vara att jobba i HD! :-D


Dagens citat:

"Vi kan resa jorden runt i jakten på det vackra, men om vi inte har det inom oss, kommer vi inte att finna det."
(Ralph Waldo Emerson)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie