Kommentarsrädsla?

Jag följer ganska många bloggar, vilket innebär att jag så gott som dagligen tar mig igenom åtskilliga inlägg. Av dessa är det väldigt få inlägg som jag faktiskt kommenterar, även om jag känner att jag har något som jag vill tillföra. Hur kan det komma sig?
 
Samma tendens ser jag på den här bloggen. Jag ska inte påstå att jag har väldigt många läsare, men det är i alla fall fler än de som brukar kommentera. Beror tystnaden på att läsarna inte har något att säga om inläggens innehåll eller kan det bero på något annat?
 
 
 
Ibland kan jag komma på mig själv med att radera kommentarer som jag har varit på väg att skriva, därför att jag har känt mig dum eller liknande. Som om min åsikt är mindre värd än andras. Att tänka så är dumt. Alla har rätt att ha den åsikt man har. Huruvida åsikten sedan är moraliskt eller etiskt okej, är en annan sak. Dessutom tycker man som skribent att det är kul att få feedback på det man skriver. Själv tycker jag att det är roligt om jag lyckas skapa diskussioner med mina inlägg (vilket i och för sig aldrig händer).
 
Men i övrigt då? Om det nu inte är så att man tycker att ens åsikter är dumma, varför låter man bli att kommentera? Är det för att man som svensk inte gärna vill sticka ut, utan föredrar att hålla sig i bakgrunden?
 
Hur som helst, anledningen till att jag inte alltid kommenterar är som sagt dum. Detta ska jag försöka ändra på. Jag vet ju själv hur uppskattat det är med feedback. Dags att sluta vara en del av bakgrunden och börja bli en del av diskussionen. :-)


Dagens citat:

"Var den du vill vara, inte den andra vill se."
(Okänd)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie
#1 - - ✫ Fru Eriksson:

Jag brukar alltid kommentera något i inlägget,fast visst händer det att jag aldrig postar det varför? Jag vet inte - Måste säga att jag gillar din Design mycket & önskar dig en skön Söndag!

/Kramen