Juridikpodden - säsong 2, avsnitt 1

Nu har juridikpodden åter kommit igång efter sommaruppehållet och andra säsongens första avsnitt bjöd på en hel del roligheter. Mårten ger ett bra tips på barnuppfostran och blir knivhuggen av en 10 knivar lång kniv under sändningen. Dessutom kommer Tove med ett bra raggningstips. Med andra ord finns det flera anledningar till att lyssna på säsongens första avsnitt!
 
 
 
Till min glädje meddelade Tove och Mårten att det nu finns en lag mot kränkande fotografering. I skrivande stund har jag inte SFS-numret, men så snart jag har möjlighet ska jag leta fram det.
 
I avsnittet tar de också upp det här med att Sveriges domstolar vill höja ansökningsavgiften för förenklade tvistemål (som rör konsumenttvister) från 450 kronor till 1.900 kronor. Enligt mig är det ett galet förslag. Genom att höja ansökningsavgiften så pass mycket, kommer väldigt många människor att stängas ute och strunta i att få sina tvister prövade. Det är inte alla som har tvåtusen till hands bara sådär. Jag skulle själv dra mig för att skicka in en ansökan. Jag håller med dem som menar att näringsidkare tack vare detta kommer kunna att bete sig lite hur de vill.
 
Även allemansrätten togs upp och Mårten poängterar att det är förbjudet att sätta upp en skylt med texten "Tillträde förbjuden" på sin egen mark. Att göra det är ett brott. Allemansrätten är ju rättigheten att vistas i naturen. Tove tipsade för övrigt om den här videon   (som är rätt rolig!):
 
 
 


Dagens citat:

"Det du tar för givet, det ber andra om."
(Okänd)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie