Varför rädda mänskligheten när man kan ha ihjäl den?

För bara någon vecka sedan tipsade jag om det roliga brädspelet Pandemic, som är ett spel där man ska rädda mänskligheten från fyra stycken virus. Ett riktigt kul spel och dessutom spelar man inte mot varandra utan med varandra - mot spelet.
 
När jag var inne i Webhallens butik i Malmö och skulle köpa Pandemic, pratade jag lite med killen bakom disken. Han tipsade mig då om ett appspel som heter Plague Inc. Den enda likheten med Pandemic är att båda spelen handlar om ~virus, fast sedan tar likheterna slut. I Plague Inc skapar man en bakterie, ett virus, bio-vapen etc (ja, du får till och med döpa det!) och sedan har du bara en enda uppgift (eller två, beroende på hur man ser det) - du ska sprida ~viruset och smitta samtliga människor i världen för att till sist ha ihjäl dem. Varenda. En. Därför gäller det att man skapar ett så dödligt ~virus som möjligt, fast inte så dödligt att du inte hinner smitta hela världsbefolkningen innan de du redan smittat hinner dö. Alla i hela världen ska dö. Lite rättvisa får det minsann vara.
 
 
 
Om du orkar se en halvtimme lång "trailer", kan du kika på klippet nedan. Där får du en inblick i hur man spelar.
 
 
Jag blev nyfiken och ville gärna testa, och eftersom jag inte har en egen tafstelefon (ty jag tänker vägra att skaffa en sådan ett tag till) bad jag att få låna älsklingens. Han hade redan testat det själv, så det blev bara för mig att starta det och börja ha ihjäl människor. Okej, i och för sig ville jag låna hans telefon av en annan anledning och då nämnde han att han hade installerat spelet ... Kanske är jag en ond människa (i och för sig har jag redan kommit fram till att jag är det), men jag tycker att Plague Inc är roligt. Stackars älsklingen. Han har knappt fått ha sin telefon ifred. :-P Inte lätt att ha en smått mordisk fru.


Dagens citat:

"Om alla bara städade upp framför sin egen dörr skulle hela världen vara ren."
(Moder Theresa)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie