Hallands egen bokmässa

Lördagen den 29 november i år gick Hallands egen bokmässa av stapeln på stadsbiblioteket i Halmstad och det var inget som jag ville missa! Tråkigt nog hade jag inte tid att stanna där under hela bokmässan, men jag lyssnade på några författare som talade och gick även runt bland bokborden en liten stund efteråt.
 
 
Peter Adler inledde det hela med ett kort framförande.
 
 
Jag är fortfarande en motståndare till "hen" (inte mot begreppet som sådant, utan för att det just heter "hen"), men jag får erkänna att det var intressant att lyssna till när Jesper Lundqvist (som skrivit de uppmärksammade barnböckerna om Kivi där han använder ordet "hen") berättade om böckerna och uppmärksamheten som han fick. Efter att ha hört honom läsa ett utdrag ur Kivi och monsterhunden, blev jag sugen på att kika på de här böckerna - de verkar onekligen roliga.
 
 
Jag tror inte att jag hade hört talas om Annika Bengtsson innan jag såg henne på scenen, men hon fick mig att bli nyfiken på böckerna som hon har skrivit och efteråt tillät älsklingen mig att välja ut några av hennes böcker, som han gav mig som tidig julklapp. :-) Jag valde Kråkprinsessan (det var främst bakgrundsberättelsen till hur Annika Bengtsson kom på historien som väckte min nyfikenhet), Snökupan och Sorgbägare. Jag frågade henne om hon hade lust att signera böckerna, vilket hon gjorde. Så snart jag har läst ut dem, tänker jag ta mig tid att återkoppla till Annika. :-)
 
Jag tycker att det är roligt med den här typen av regionala bokmässor, eftersom man får tips på ny läsning (och kanske även tips på böcker som utspelar sig i närmiljön) och nya författare, men jag får också inspiration till mitt eget skrivande.
 
Nästa år planeras bokmässan att hållas på biblioteket i Varberg och förhoppningsvis har jag möjlighet att vara där. :-) Kanske ses vi då?


Dagens citat:

"Jordytan är mjuk och mottaglig för människans fotavtryck; på samma sätt förhåller det sig med de stigar som tankarna beträder."
(Henry David Thoreau)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie