Lucka 1: Berätta om dig själv

Jag är en tjugofemårig ung kvinna som idag bor med maken (i bloggen kallad "älsklingen"), våra två vilda kattungar ("fåntratten" och "ninjan") och den lilla arga kaninen (i bloggen numera kallad "den lilla arga") i halländska Falkenberg. Ursprungligen kommer jag från Skåne (växte upp i Lunds förort: Malmö), men 2009 flyttade jag därifrån för att flytta ihop med älsklingen och bodde under åren 2009 - 2013 i Mälardalen (Åkers Styckebruk samt Köping) med älsklingen och djuren. Gifta har vi varit sedan 2011.
 
Jag tog studenten 2008 från Pauli Gymnasium (numera - återigen - Pauliskolan) i Malmö, där jag läste samhällsvetenskapliga programmet med juridisk inriktning. Det första gymnasieåret tillbringades på Öresundsgymnasiet, men på grund av byggandet av Citytunneln fick vi flytta till Pauliskolan, som då bytte namn till Pauli Gymnasium. 2010 - 2012 utbildade jag mig till paralegal (juridisk handläggare) i Stockholm och efter examen arbetade jag ungefär ett år på hyresnämnden som nämndsekreterare/protokollförare. Idag arbetar jag som sekreterare på en liten advokatbyrå i Varberg och har gjort det i lite mer än ett år nu.
 
 
Mina intressen är varierande, men några är i alla fall läsa, skriva, djur, matlagning, bakning, juridik och brädspel. Dock har jag under senaste tiden inte haft tid/ork/lust att förkovra mig rent juridiskt (trots att jag arbetar på byrå), men förhoppningsvis kan det snart bli ändring på det. :-) Skrivandet har jag börjat komma igång med igen, vilket känns skönt. Sedan jag lärde mig skriva har jag i princip alltid gjort det, men det var först på gymnasiet som jag kom igång på allvar med novellskrivandet och under den tiden spottade jag ur mig en kopiös mängd med korta noveller om allt och inget.
 
Med anledning av att jag själv mobbades i grundskolan, avskyr jag att när människor inte får vara med och försöker därför alltid - i den mån det går - att låta de som vill få vara med. Det var den tanken som bidrog till att jag och mina två vänner Cherry och Hanan fann varandra :-)
 
Finns det något mer du undrar över? :-)
 
Pst! Du glömmer inte bort min julkalender på min hemsida/skrivblogg? Varje dag publicerar jag en ny novell!


Dagens citat:

"Även om yttre omständigheter kan vara svåra, så är nyckeln till lycka hur vårt sinne svarar på dem."
(Jack Kornfield)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie