Sista gången jag använder fållfix/fållband

När jag och älsklingen flyttade in i tvåan i Åker för fyra och ett halvt år sedan, köpte vi gardiner till vårt vardagsrum. Dock insåg vi att de var för långa och eftersom vi inte hade någon symaskin, valde jag att fålla upp dem med hjälp av det fållfix/fållband (fortsättningsvis kallat fållband) som följde med gardinerna. Vi båda var nöjda med resultatet.
 
Längden på vardagsrumsgardinerna fungerade även i Köping och Getinge, men i Falkenbergslägenheten är de för korta. Därför tänkte jag fålla om dem, fast jag insåg ganska snart att det inte bara var att dra isär gardinerna och pilla bort det torkade fållbandsklistret. Med hjälp av en fuktad handduk gick det lite lättare, men då behöver man stå ganska länge och gnugga.
 
 
Min mamma tog reda på att kaffefilter skulle fungera. Först ska man stryka gardinen där den sitter ihop med fållbandet (dock på gardinen och ej direkt på fållbandet) och sedan dra isär gardinen. Därefter ska man dela på ett kaffefilter så att det blir enkelt, lägga det ovanpå det torkade fållbandsklistret och sedan stryka en stund. Kaffefiltret suger då upp klistret.
 
 
För min mamma fungerade detta med lysande resultat. För min del slutade det med svarta, nästan inbrända märken. Som tur var hade jag testat på bara en liten del. Eftersom det verkade försvinna med vatten och mycket arbete, tänkte jag att det kanske skulle försvinna om jag tvättade gardinerna istället. De åkte därför in i tvättmaskinen och tvättades. Resultatet? Stor del av fållbandsklistret sitter fortfarande kvar och även en del av de svarta märkena. :-(
 
Nu har jag slut på idéer och när jag googlade hittade jag ingen lösning. Har du något smart tips på hur jag blir av med fållbandsklistret?


Dagens citat:

"Det är alltid för tidigt att ge upp."
(Norman Vincent Peale)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie
#1 - - Anonym:

Jag hade inget mellan gardin o strykjärnet, då fäste det fint