Mordiska fikon i "kongliga hufvudstaden"

Sista helgen i oktober åkte jag upp och hälsade på min kompis Cherry i Stockholm. Vi hade inte träffats sedan jag sist var i Stockholm (juni 2013), så det var roligt. :-) Jag saknar att vi inte kan umgås lika ofta som när vi båda bodde i Malmö. :-( Förutom att umgås med henne passade jag på att införskaffa lite julklappar och födelsedagspresenter, så vi spenderade större delen av dagen i city (bortsett från vårt lilla stopp i Häggvik).
 
Alltid lika fulla Drottninggatan
 
Tydligen har jag en egen skobutik! "Jessie shoe". Man lär sig något nytt varje dag.
 
 
Chokladberoende som jag är kände jag mig tvungen att göra ett stopp på Pralinhuset på Drottninggatan 112. Till min glädje hittade jag en 100%-chokladkaka med nötter, så den fick följa med mig hem till Falkenberg igen. Jag och älsklingen håller för tillfället på med en detox, där vi bland annat ska undvika vitt socker - därför blev chokladsugna jag väldigt förtjust över fyndet! Tjejen i kassan var väldigt trevlig och hjälpsam, så jag kan verkligen rekommendera ett besök där om du har vägarna förbi Stockholm.
 
 
 
 
Innan vi tog oss tillbaka hem till Cherry gick vi bort till affären och köpte frukt, för vi hade bestämt oss för att äta fruktsallad och se på film på kvällen. I affären såg vi något som jag aldrig sett förr: kaktusfikon. De smakade helt okej, men om man inte är förtjust i kärnor (tänk lite passionsfrukt, men med lite mindre kärnor och lite mer fruktkött), borde man kanske undvika dessa fikon. Problemet med dem är dock att kaktusfikon är ondskefulla små varelser - de har pyttesmå taggar som gärna sätter sig i huden. :-( Här hemma har vi en kaktus med liknande taggar som gärna anfaller mig så snart den får tillfälle! Men det gick bra ändå med fikonen. Jag blev bara anfallen två gånger.
 


Dagens citat:

"Det enda sättet att erhålla kärlek är att skänka kärlek."
(Elbert Hubbard)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie