Sista chansen (Marian Keyes)

Uppläsare: Katarina Ewerlöf
 
"I Sista chansen får vi möta Tara och hennes vänner Katherine och Fintan. De kommer alla från samma lilla stad på Irland men bor nu i London. Tara har just fyllt trettio och inser att om hon dumpar sin osympatiske pojkvän kommer hon att hamna på glasberget."
 
 
 
Jag blev så arg på Tara för att hon låter sig bli behandlad som hon blir av bl.a. Thomas. Ingen borde gå med på något sådant! Fast jag vet att det krävs både mod och styrka att bryta sig loss ur ett sådant förhållande, så när Sista chansen var färdiglyssnad, hade jag förlåtit henne.
 
Med en stor skopa humor beskriver Marian keyes en rad olika människor och deras öden. Till en början tyckte jag att boken var en aning spretig med alla olika trådar som slängdes ut, men jag fortsatte att lyssna eftersom jag ville veta hur allt hängde ihop. Under resans gång hade jag olika teorier, men när Marian Keyes mot slutet flätade ihop trådarna insåg jag att jag inte var i närheten av att ha rätt. Men vad gör det! Berättelsen var underhållande att lyssna på.
 
Marian Keyes skildrar både ljusa och mörka situationer, men jag är tacksam för att hon lät det ljusa väga över. På så sätt kunde jag stänga av ljudboken med ett leende på läpparna. Jag kände också hopp - om de här personerna klarar av alla dessa motgångar, varför skulle inte jag kunna det?
 
Det här ljudboksexemplaret har jag lånat på Varbergs bibliotek.


Dagens citat:

"Alla dör, men inte alla lever."
(William Wallace)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie