När minnet sviktar

Förmodligen har alla någon gång upplevt känslan av osäkerhet ifall man verkligen låste dörren, stängde av spisen eller något annat liknande. Det är helt naturligt och inget fel med det. Dock är detta något som jag sedan en tid tillbaka upplever flera gånger om dagen. Dagligen.
 
Trots att jag har för vana att direkt efter att jag låst en dörr, dra i den för att försäkra mig om att den verkligen är låst, händer det ofta att jag blir osäker på om jag låste dörren till kontoret. Dagligen kommer den här osäkerheten först när jag gått en liten bit från tomten, vilket gör att jag får vända om och försäkra mig om att kontoret är låst. Samma sak händer när jag kommer ned till tågstationen (ca 10 minuters promenadväg från kontoret) och rätt ofta tvingas jag vända om och springa tillbaka för att få ro och med säkerhet veta att det är låst.
 
 
Dock var detta bara ett av många exempel som dagligen drabbar mig. Den här osäkerheten/glömskan brukar gälla mycket mer - däribland småsaker. Jag är ingen expert, men antagligen är det stress som ligger bakom detta. Under det senaste året har jag varit utsatt för olika sorters stress och andra tråkigheter. Det skulle bara vara konstigt om det inte lämnade några spår.
 
Frågan är vad man kan göra åt det. Hur kan jag komma i psykisk balans igen? Så här på rak arm kan jag bara komma på meditation, vilket svägerskan också har tipsat mig om tidigare. Kanske är det dags att börja praktisera det. Har du andra förslag? Jag tar tacksamt emot allt!


Dagens citat:

"Kreativitet kräver modet att släppa taget om självklarheter."
(Erich Fromm)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie