Första besöket i grannlandet

Sista veckan i juli hade jag ytterligare en semestervecka och under den veckan åkte vi upp till Oslo för att hälsa på min svägerska och hennes sambo. Vi hade det trevligt under vistelsen. Det var roligt att få träffa dem igen. :-) Vi kunde dock bara stanna en natt, eftersom vi inte hade någon som passade vilddjuren här hemma. Men det gick fint. Lägenheten såg ut så som vi lämnade den och samtliga vilddjur hade överlevt.
 
 
Resan upp gick bra, bortsett från att jag lyckades få ett migränanfall strax efter Göteborg. Vi fick därför stanna till vid Nordbys shoppingcenter så att jag kunde köpa Alvedon. Dum som jag var hade jag bara tagit med mig Ibuprofen och den tabletten hjälpte inte för fem öre.
 
När vi hade korsat den norska gränsen, hade vi lite kul åt språket. Vi passerade nämligen en skylt där det stod "Rehabilitering tunneln" (obs! osäker på stavningen) och så datum. Det tog en stund innan vi fattade. Norrmännen lagar inte sina tunnlar. De låter tunnlarna gå på rehab.
 
Slottet.
 
Tillsammans med svägerskan och hennes sambo, tog vi tunnelbanan in till centrala Oslo och tillbringade större delen av dagen där. Vi besökte bland annat Vigelandsparken - som tydligen är känd för sina många statyer som föreställer nakna människor i olika positioner. Dock blev jag fascinerad över att se TVÅ personer använda selfie-pinne inne i parken! Det var första gången som jag har sett att någon faktiskt använder pinnen. Fram till nu trodde jag att det var en myt som bara existerade på bild. Ungefär som med Loch Ness-odjuret.
 
I parken finns en labyrint som man kan försöka ta sig igenom.
 
Vi åkte även ut till Aker Brygge och Tjuvholmen där det finns olika statyer/konstverk. Enligt ena konstverkets beskrivning skulle det föreställa ögon. Både jag och svägerskan var rörande överens om att det var ett par tuttar som vi stod och såg på;
 
 
"Höjdpunkten" med det norska besöket (bortsett från att vi fick träffa svägerskan och hennes sambo) var deras supergulliga övergångsställe-skyltar;
 
 


Dagens citat:

"Endast sanningen om vem du är och insikten om den kan göra dig fri."
(Eckhart Tolle)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie
#1 - - ♥ Evahle.se - en blogg om psykisk hälsa ♥:

Skönt att åka bort lite :)

Svar: Ja, det var faktiskt skönt. :-) Fast jag oroade mig hela tiden för att katterna inte skulle klara sig (främst att maten eller vattnet skulle ta slut, trots att vi såg till att ge dem rikligt av båda delarna). Men det gick bra. :-)
Jessica