Saffranssnäckor

Inför att jag och älsklingen skulle ned till mina föräldrar på juldagen, ville jag gärna ha med något som jag bakat och funderade länge på vad. Slutligen bestämde jag mig för att testa på kanelsnäckans juliga kusin - saffranssnäcka. Dock tog jag aldrig med mig några snäckor på grund av att det skedde en liten olycka under bakningen.
 
 
Den enda förändringen jag gjorde i receptet var att ha i 1 gram (= två påsar) saffran. Eftersom jag ersatte strösockret med vit sirap, stötte jag aldrig saffranet med socker och löste således inte heller upp det i mjölken (vilket man gör med lussebullar). Om det var det som var mitt stora misstag eller om kanel och saffran helt enkelt inte kan komma överens, kan jag inte svara på. Vad jag däremot vet är att saffranssmaken drunknade i den dominerande kanelfyllningen.
 
Till nästa gång tänker jag därför byta ut kanelfyllningen mot någon mildare. Har du något förslag som du kan rekommendera?
 


Dagens citat:

"Låt ditt lärande komma inifrån."
(Eileen Caddy)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie
#1 - - svägerskan:

Mamma brukade göra mandelmassa-fyll i saffransbullarna. Det blir jättegott! :) jag bakar en del makroner, saffran är den bästa smaken till mandelmjölet tycker jag. :)

Svar: Okej, jag funderade faktiskt på att göra något sådant. Ska göra det nästa gång. Ja, saffran är väldigt gott. Tack för tipset, då vet jag att det passar till det. ;-)
Jessica