Det är med dessa som jag startar min dag - del 4

Jag älskar styrkan som finns i den här låttexten. Visst kan man råka ut för nederlag, men det går att resa sig igen. Dessutom är melodin så energigivande, att det är svårt att sitta still. :-)
 
Ted Gärdestads "För kärlekens skull"
Mitt starkaste minne av den här låten, är från sommaravslutningen 2006. Jag hade gått mitt första gymnasieår och jag och resten av skolans sångkör sjöng bland annat den här låten, både i Öresundsgymnasiets aula och i Paulikyrkan. Den är oerhört fin och väckte ett intresse hos mig för Ted Gärdestad.
 
 
Förutom att det är en oerhört gullig låt, ligger den mig varmt om hjärtat eftersom det var en av Jockes favoritlåtar. Varje gång jag hör låten fylls jag av en varm saknad och tankarna går alltid till min fjäderbeklädda lilla älskling.
 
Jag förstår inte vad Josh Groban sjunger, men som vanligt gör det inget. Melodin är vacker och tillsammans med hans fantastiska röst, griper låten tag om mitt hjärta och fyller mig med glädje. Det är fullt tillräckligt för mig.
 
Kobojsarnas "Studentsången"
I år är det sju år sedan som jag själv tog studenten, men när jag hör den här låten känns det som om det vore igår. Jag saknar min gymnasieklass och alla de härliga människor som fanns där. Jag har aldrig tidigare känt mig så hemma som jag gjorde i den klassen. Äntligen tilläts jag att vara jag! Jag hoppas att vi snart kan träffas igen.
 


Dagens citat:

"Vad skulle du göra om du inte var rädd?"
(Spencer Johnson)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie