Min bokhylla fortsätter att berätta

Idag tänkte jag återigen ge mig på att försöka få ihop en berättelse med första meningen ur tio slumpvis utvalda böcker från min bokhylla. Dock har jag den här gången medvetet placerat meningarna i den här ordningen.
 
"Käraste mamma! Regndropparna faller tungt ner från den mörka himlen och pölarna blir allt större och större på marken. Det sägs att en blinkning är den snabbaste rörelse människokroppen klarar av att prestera. Efter årtionden av tålmodig vanskötsel och kärleksfull försummelse gick The Ford County Times i konkurs 1970. Det falangbaserade samhälle som Tris Prior en gång trodde på är splittrat av våld och maktkamper, ärrat av svek och förluster. Hettan var tryckande över de torra gräsmarkerna. Som eld, precis som eld. Man sade att dårarnas skrik kunde höras över sjön när det var vindstilla. Med ännu slutna ögon, på väg ur en dröm som löstes upp och redan var omöjlig att minnas slängde Hector en slapp hand tvärs över sängen. Att föda en oäkting ingick inte i planen."
 
 
 
 
Tja, jag får erkänna att det definitivt är lättare att skriva något helt nytt än att arrangera tio meningar ur slumpvis utvalda böcker så att det blir någon logik i det hela. Fast jag har åtminstone gjort ett gott försök!
 
 
Böckerna som användes var (de är angivna i den ordning de användes): Hemkomsten av Maeve Binchy, Att slukas av mörker av Hanan Sabah och Jessica Turban, [geim] av Anders de la Motte, Domen av John Grisham, Allegiant av Veronica Roth, Dolda hemligheter av Lisa Jackson, Hypnotisören av Lars Kepler, Djup av Henning Mankell, Örfilen av Christos Tsiolkas samt Blå dahlia av Nora Roberts.


Dagens citat:

"Man knådar lera och tillverkar ett kärl: det är Intet i dess inre som gör kärlet användbart."
(Lao Zi)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie