Bollen är nu i rullning

I veckan fick jag mail från Ariton Förlag angående novellantologin Över en höstfika där en av mina noveller ska vara med.

Under veckan som kommer ska de skicka ut avtalen till oss som ska vara med, så det kommer bli avtalsläsning för min del. Det är både spännande och även lite skrämmande. Jag hoppas att jag inte kommer ha något emot det som står i avtalet, för det skulle kännas tråkigt att behöva säga nej! Det här är trots allt en chans att nå ut med mina texter (åtminstone just den novellen), fast samtidigt tänker jag inte gå med på något som jag inte känner för eller tror på. Jag håller därför tummarna på att det inte kommer finnas något i avtalet att anmärka på. :-)
 

Nästa steg är att samtliga deltagande noveller nu ska skickas till korrekturläsare. Senast den 12 april kommer jag ha fått tillbaka min novell och sedan har jag ett par veckor på mig att uppdatera den. Just nu snurrar massor av tankar i mitt huvud. Tänk ifall jag inte håller med korrekturläsaren? Vad gör jag då? Jag är trots allt väldigt nöjd med min novell (vilket är ovanligt), fast en del av mig vet att man inte alltid kan få sin vilja igenom i den här branschen. Om jag verkligen måste, kommer jag såklart att ändra i novellen - även om det tar emot. Jag hoppas hur som helst på att jag slipper det. Åh, snacka om att vara nervös! Det var länge sedan jag fick en novell bedömd (om man bortser från mina bidrag i Kapitel1:s månadstävling under förra sommaren/hösten). Kommer jag hålla måttet? Är jag tillräckligt bra?

Som om den stressen inte vore nog, ska man skriva en författarpresentation och även skicka med en högupplöst porträttbild på sig själv! Vad ska jag skriva? Vad är viktigt att veta? Jag frågade förlaget om det var möjligt att få se exempel på dessa presentationer och som tur är skickade de en länk till mig med exempel. Jag har ännu inte hunnit kika på dem eftersom jag har haft så mycket annat att göra. Jag har till den 19 april på mig att skriva min presentation. Är pulsen hög just nu? Det kan du skriva upp!
 

Till sist är det den här fikareleasen som man ska anordna i sin hemstad. Fast den ska vara först i slutet av augusti/början på september, så där har jag rätt bra med tid till att tänka. Ett problem är bara att jag faktiskt inte vet var jag kommer befinna mig i höst. Älsklingen tar sin examen nu till sommaren och håller på att söka jobb för fullt, fast troligtvis blir jag kvar här ett litet tag till.

Det är mycket som händer nu under kort tid. Jag har ännu inte hunnit landa och smälta det. Egentligen är det kanske ingen stor sak att få vara med i en novellantologi, fast för mig är det rätt stort. Jag är bara rädd för att inte hålla måttet. Vad kommer folk tycka om min novell? Är jag något att ha?
 
Om du är intresserad av att köpa antologin, kan du kika här.


Dagens citat:

"När du går, gå. När du äter, ät."
(Okänd)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie