Mördaren ljuger inte ensam (Maria Lang)

Uppläsare: Astrid Assefa
 
"Rutger Hammars stuga Lillborgen ligger på Ön i sjön Uvlången i Bergslagen. Där samlar han och hans fru under en sommarhelg en handfull gäster för att umgås, bada och segla.

Men när Puck Ekstedt under en promenad överraskas av ett skyfall och tvingas fly in under en gran gör hon ett makabert fynd: en av Hammars gäster ligger där strypt med en röd sidenscarf om sin hals.

Pucks fästman Einar Bure beslutar att kontakta sin gamle vän Christer Wijk, kommissarie vid Stockholmspolisen, för att lösa fallet.

Det visar sig att gästerna alla knyts samman genom kärleksband och svartsjuka. Alla verkar ha något att dölja, men det är bara en av dem som är mördaren."
 
 
Tack vare Astrid Assefas uppläsning av Maria Langs Mördaren ljuger inte ensam, kändes det som om jag såg en äldre svensk film. Det ingav mig en mysig känsla och passade även tidsepoken för boken.
 
Förutom att slutet var lite för utdraget, var Mördaren ljuger inte ensam en helt okej bok med lagom mycket spänning för att jag skulle hållas kvar till slutet. För mig var inte mördaren uppenbar - jag lyckades aldrig lista ut vem det var innan denne avslöjades. Om det beror på Maria Langs skicklighet eller på att jag tappade koncentrationen då och då, kan jag inte svara på.
 
Det här ljudboksexemplaret har jag lyssnat på genom Storytel.


Dagens citat:

"Många verkar ha en klar uppfattning om hur andra människor ska leva sina liv, men få om hur de ska leva sitt eget."
(Paulo Coelho)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie