Det är med dessa som jag startar min dag - del 6

Det har tagit tid att avsluta denna "inläggsserie" och i skrivande stund lyssnar jag dessvärre inte på dessa låtar varje morgon, eftersom jag under den senaste tiden har ägnat tiden åt att lyssna på ljudböcker. Men när jag har startat dagen med de här låtarna som jag i dessa sex inlägg har räknat upp, har det fungerat och faktiskt fått mig att må - åtminstone lite - bättre på morgonen och sedan även under resten av dagen.
 
Peter Jöbacks "I allt jag ser"
Texten tilltalar mig mycket och det har den gjort ända sedan jag hörde den första gången. Den passar mig så bra i och med att den är både romantisk och mörk. På senare år har jag insett mer och mer att jag dras mot det mörka.
 
 
Jag var elva eller tolv år när jag hörde låten första gången och den blev snabbt populär bland tjejerna i klassen. Ganska snabbt lärde jag mig texten utantill och har genom åren gått och småsjungit på den då och då.
 
Den är fartfylld och texten är hyfsat enkel att komma ihåg - vad finns det inte att tycka om?
 
Fredrik Kempes "Finally"
Jag satt och såg på Melodifestivalen när Fredrik Kempe deltog med den här låten. trots att texten är ganska sorgsen, tycker jag om denna lugna men ändå kraftfulla låt.
 
 
Jag vet att det inte är många som tycker om Sean Banan och jag håller med om att han allt som oftast är väldigt löjlig. Fast emellanåt är han ändå lite rolig och så är även den här låten. Jag tror mig också har upptäckt att Sean Banan antagligen vill förmedla något djupare med låten, vilket jag har skrivit om här.


Dagens citat:

"Livet handlar om att växa och utvecklas."
(Karin Volo)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie