Hur är man egentligen funtad?

För ett tag sedan började jag följa författaren och journalisten Dag Öhrlunds blogg och strax därefter läste jag ett öppet brev i Metro som han hade skrivit till den kille som våldtog Öhrlunds dotter. Öhrlund har även skrivit om detta på sin blogg. Nu har tydligen den här killen hört av sig till Öhrlunds dotter och om detta har Öhrlund skrivit ett inlägg, som jag rekommenderar att du läser. Eftersom det är en så pass fruktansvärd händelse, valde jag att genom det här inlägget sprida Öhrlunds inlägg vidare.
 
Öhrlund har publicerat valda delar ur det här meddelandet och i stora drag handlar det om att killen anser att hans liv är förstört och att det är synd om honom.
 
 
 
Jag vet att våldtäkt många gånger är en symbol för makt, men jag kan ändå inte förstå att man väljer att förstöra en annan människas liv på det sättet?! Och dessutom tycka synd om sig själv! Hade man tyckt att det hade varit lika "kul" om det hänt en själv eller någon närstående? Hur är man egentligen funtad?! Den här killen säger att han har flickvän. Då är det väl ändå bra korkat att välja att ha sex med någon annan från första början? Oavsett hur jag än vrider och vänder på det, kan jag inte få ihop ekvationen att det är synd om honom. Det går bara inte. Visst tycker jag synd om honom, men det är enbart för att han framstår som en så pass tragisk figur. Jag mådde i ärlighetens namn illa av att läsa hans meddelande. Usch! Först har han mage att göra det han gjorde och sedan lägger han skulden på henne för att hans liv har blivit skit? Om jag hade kunnat, hade jag slagit till honom. Hårt. Kanske hade lite vett åkt in i skallen på honom då?
 
Alla har rätt att bestämma över sin egen kropp, oavsett vem man är eller vilken könstillhörighet man än har. Ett nej är alltid ett nej. Det är viktigt att vi verkligen lär dagens barn och unga det.


Dagens citat:

"Rikta blicken in i dig själv och du finner tusentals områden som aldrig blivit upptäckta. Res omkring där, gör dig till en upptäcktsresande i din egen värld."
(William Habbington)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie