Det okända telefonnumret

Nu ska jag berätta om något som hände på kontoret nu i höstas. Detta är en fullkomligt sann berättelse.
 
Så här i efterhand ångrar jag att jag inte skrev ned händelsen på en gång, för nu minns jag inte alla detaljer. Dock ska jag göra mitt bästa att återberätta vad som hände.
 
På kontoret finns en mobiltelefon som jag använder till att bland annat koppla över telefonväxeln till när jag behöver lämna kontoret (exempelvis när jag ska hämta posten på Kvantum på morgonen) och min chef inte är på plats. Om chefen är på plats de gånger då jag behöver springa ut i ett ärende, är det istället hon som får svara om det ringer.
 
Hur som helst. Jag tror att jag hade varit nere i källaren en sväng innan chefen kom till kontoret och då behövt koppla över telefonen. Därför - troligtvis - låg kontorsmobilen i min bakficka. Den låg i alla fall i min bakficka. Jag minns inte riktigt varför. Den fortsatte att ligga där ett tag - även efter att jag hade kopplat ifrån mobilen. Nu minns jag inte exakt hur det gick till, men både jag och min chef lyckades senare missa att svara när ett okänt nummer ringde (det stod alltså "Okänt"). Det kan ha varit på det sättet att min chef hade tagit emot ett samtal på telefonen som finns i receptionen där jag sitter i vanliga fall (eftersom jag av någon anledning inte var där just då) och när det då började ringa på en annan linje, missade vi samtalet eftersom min chef inte vet hur hon ska sköta växeln och jag lyckades inte (på grund av felaktig inställning) svara på någon av de andra två telefonerna som finns på kontoret. Jag vet att det scenariot har hänt vid åtminstone ett tillfälle, så det kan ha varit den här dagen.
 
 
 
 
Nåja, jag tänkte att det säkert inte var hela världen. Om det var från polisen eller en domstol, skulle de antingen lämna ett meddelande eller ringa tillbaka. Dock hände inget av detta under dagen.
 
Fast det hände något märkligt lite senare. Vår växel fungerar på så sätt att om någon lämnar ett röstmeddelande på vår svarare, kommer den ljudfilen till vår e-postinkorg. Och det var just det som plötsligt hände - utan att telefonen hade ringt. Märkligt.
 
Konfunderad öppnade jag ljudfilen, men ingenting hördes. Jag skruvade upp volymen lite och hoppade fram lite i den långa inspelningen och då tyckte jag att jag hörde något. Genast skruvade jag upp volymen lite till och lyssnade med fullkoncentration. Men ... Lät inte det där som min chef? Förvirrat skruvade jag upp ännu mer och efter en stund insåg jag att jag lyssnade på ett samtal som jag och min chef hade haft med varandra tidigare den dagen. Hur kunde det vara möjligt?!
 
Då slog det mig. Jag hade varit det okända numret som hade ringt till kontoret. Det var också då jag kom ihåg att jag dels hade gjort något med jobbmobilen strax innan det okända numret hade ringt. Det är lite komplicerat att förklara vad jag menar, men jag ska göra ett försök. När jag kopplar över telefonväxeln till den där mobilen, men sedan väljer att svara på den fasta telefonen när det ringer, står det på mobilen att jag har ett missat samtal från kontoret. Det jag gjorde var alltså att försöka ta bort det meddelandet, men jag måste alltså istället ha lyckats ringa till kontoret utan att själv veta om det och eftersom samtalet inte hade avslutats, spelade mobilen in allt som hände i ett röstmeddelande.
 
Tur att jag kan roa mig själv ibland.


Dagens citat:

"Det skadar aldrig att se det goda i andra, de agerar ofta godare av det."
(Nelson Mandela)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie