Tänket kring att "följa" någon

Jag skaffade mitt Twitterkonto 2013, men det är först under det senaste året som jag har blivit lite mer aktiv. Dock "retweetar" jag mer än skriver egna inlägg, tyvärr. Tiden räcker helt enkelt inte till att vara aktiv och skriva egna inlägg. Men när jag väl gör det handlar dessa främst om mitt eget skrivande och jag skriver enbart på svenska. Tanken har varit att försöka nå ut med mitt skrivande, men just den biten är lite klurig.
 
Hur som helst, med anledning av ovanstående, blev jag lite förvånad när jag fick det här mailet från Twitter:
 
 
 
Åh, en ny följare! Vad roligt! Tänk att det finns någon som vill följa mig!
 
 
 
Ehm ... Va?!
 
En amerikansk sångare m.m. som vill följa lilla (svenska) mig? Hmm ... Jag har redan kommit fram till olika förslag på hur detta har kunnat gå till. Med jämna mellanrum får man mail från Twitter med förslag på vilka de tycker man borde följa, utifrån vilka man redan följer. Min egen "Följer"-lista består främst av förlag, författare och juridiska konton och då får jag förslag på andra konton som följs av de jag följer. Utöver de jag nämnde ovan följer jag också - föga förvånande - Josh Groban och Michael Bolton. Kanske är det därifrån denna amerikan sett att jag finns och kanske brukar han följa alla de konton som Twitter föreslår? Ingen aning.
 
Ett annat alternativ är att han fått syn på mitt konto enligt ovan och börjat följa mig i hopp om att jag ska börja följa honom. Om ett tag kommer han sannolikt att avfölja mig, men då har han i alla fall gjort lite reklam för sig så att säga. Just detta har hänt mig några gånger (eller, det är i varje fall vad jag tror är anledningen till att vissa utländska konton avföljer mig en kort tid efter att de börjat följa mig).
 
Dock förstår jag inte grejen med att göra så? Jag själv följer endast sådana konton som jag tycker är intressanta och som jag får ut något av. Det ger mig ingen glädje att någon följer mig bara för att jag följer den personen. Jag vill att den som följer mig ska göra det därför att personen tycker att det jag skriver är intressant m.m. Därför spelar det ingen roll om jag har 0 eller 100 följare. Varför försöka ha så många följare som möjligt om följarna inte är intresserade av det jag skriver? Jag förstår faktiskt inte vitsen med det.
 
Jag tror inte att Branden James har särskilt stort nöje av mitt Twitterflöde, med tanke på att alla mina egna inlägg är enbart på svenska och det är inte så ofta jag retweetar engelska inlägg. Fast jag har naturligtvis haft fel förr.
 
Uppdatering: Branden James har, som jag förutspådde, avföljt mig. 


Dagens citat:

"Tänk om dessa tankar som tynger ner oss inte är verklighet."
(Tomas Lydahl)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie