Den berättande bokhyllan återvänder

Jag har precis insett att det var ett tag sedan som jag gjorde ett inlägg där jag låter min bokhylla berätta en historia genom att slumpmässigt välja tio böcker och sedan ta första meningen ur var och en för att sedan sätta ihop dessa till en kort berättelse. Jag tänkte därför med det här inlägget göra det igen.
 
"Jag minns hur vi dog. Att ta livet av sig genom att hoppa från ett tak var ett trist sätt att tillbringa St. Patrick's Day. Som ett knytnävssöag i bröstet - det var ungefär så det kändes. På sätt och vis var de lyckligt lottade, latrintömmarna i Sydafrikas största kåkstad. Fången stapplade in genom dörren. Theresa McKay ryckte kontakten på mixern ur vägguttaget och tittade över skålen med den gula kaksmeten på den elvaåriga flickan. Den 24 februari 1815 signalerade utkiken på Notre Dame de la Garde tremastaren Pharaon, som kom från Smyrna, Triest och Neapel. Klockorna i Marstrands kyrka ringde in till söndagsgudstjänsten 10:30, men det hördes inte ut till Hamneskär där de båda polska murarna just hade återupptagit arbetet. Kvinnan grävde efter avgiften i handskfacket. Familjen Glads hus låg i den delen av staden Eskilstuna som under 30- och 40-talet bebyggdes med stora enfamiljshus."
 
 
 
Tja, början verkade ju lovande! Fast sedan gick det bara utför ... Som vanligt skulle jag nog slutat läsa en bok om den hade börjat så här förvirrande. Håller du inte med?
 
Böckerna som användes var (de är angivna i den ordning de användes): Till dess din vrede upphör av Åsa Larsson, På slaget tolv av Nora Roberts, [bubble] av Anders de la Motte, Analfabeten som kunde räkna av Jonas Jonasson, Rymmaren av Thomas Bodström, Hjärtats barn av Sally Garrett, Greven av Montecristo av Alexandre Dumas, Fyrmästarens dotter av Ann Rosman, Nattsystern av Unni Lindell samt Döden i Strängnäs av Clas Persson.


Dagens citat:

"Den som visar fram sig själv framstår inte som lysande."
(Lao Zi)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie