Det gäller att uttrycka sig så andra förstår

Ibland är det riktigt underhållande att läsa Bondmorans inlägg! Som exempelvis den där gången då hon behövde vaselin för sitt måleri och fick butikspersonalen att tro att det var annat som hon behövde det till ...
 
Jag vet inte om jag har lyckats med något sådant missförstånd? Inte som jag kan komma på i alla fall. Fast jag och älsklingen är duktiga på att inför varandra säga saker som andra antagligen skulle ha tolkat som något helt annat ... Det tycker jag är lite roligt med intern jargong!
 
 
 
På det stora hela kan jag nog ändå vara ganska dålig på att uttrycka mig helt tydligt när jag pratar med andra. Det är mer regeln än undantag att jag tänker något och sedan får jag för mig att den jag pratar med vet vad jag tänker. Oftast kan älsklingen förstå vad det är jag vill ha sagt eller vad det är jag pratar om, men det blir ju problem om man pratar med någon annan som man kanske inte känner lika väl. Då kan det bli ganska tokigt.
 
Jag tycker hur som helst att det är skönt att jag har personer i min närhet som förstår vad jag menar, trots att jag många gånger uttrycker mig klumpigt eller otydligt. Nackdelen är ju att jag tar för givet att andra utomstående förstår mig lika bra ... Jag får nog helt enkelt försöka tänka på att vara mer tydlig i min kommunikation helt enkelt.


Dagens citat:

"Det är inte vad du har, vem du är, var du är eller vad du gör som avgör om du blir lycklig eller olycklig. Det är vad du tänker på."
(Dale Carnegie)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie