Växter och jag

Jag har aldrig haft några gröna fingrar. Mina fingrar är snarare svarta, eftersom blommor/växter inte får leva särskilt länge så snart jag börjar ta hand om dem. Därför är det ganska praktiskt att vi mest har kaktusar hemma. Fast visst saknar jag att ha lite andra fina blommor hemma hos oss, så det händer att jag köper hem växter då och då. Stackars dessa växter. De anar aldrig vilket öde de kommer tvingas gå till mötes ...
 
 
Dock har det faktiskt hänt att jag har lyckats väcka liv i tämligen döda växter, fast det händer inte så ofta. Men ibland så!
 
När jag först började arbeta på advokatbyrån jag jobbar på nu, envisades min chef med att köpa otroligt fina och svårskötta blommor till kontoret. Och då blev det givetvis min uppgift att sköta dem. Ha! Det har krävts tämligen många lik innan min chef nu äntligen har börjat inse att det inte är lönt att köpa dessa växter. Jag har ändå bara ihjäl dem. Nu tycks hon istället vara förtjust i att vi ska ha tulpaner på kontoret. Tulpaner tycker jag är bra. De dör snabbt - utan min hjälp!
 
 
 
Eller ...
 
Det kan nog vara så att de tyvärr tenderar att dö lite snabbare än vanligt när de flyttar in här på kontoret, men den lilla detaljen väljer jag att blunda för. ;-)


Dagens citat:

"Vuxen är du när du är beredd att ta fullt ansvar för var du befinner dig i livet, och inte längre skyller på andra eller på omständigheter."
(Joe Westbrook, filosof)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie