Mörkt motiv (Louise Penny)

Uppläsare: Tomas Bolme
 
"När Jane Neal hittas död i skogen, skjuten med en pil rakt genom hjärtat, blåser det en kall höstvind genom den lilla byn Three Pines. Vem har dödat den omtyckta gamla kvinnan, och varför? Och finns det en anledning till att Jane dödades under förberedelserna till den årliga konstutställningen?
 
Den rutinerade kommissarie Armand Gamache får uppdraget att lösa fallet i den idylliska byn på landsbygden utanför Montreal. Lokalbefolkningen är fullständigt övertygad om att det hela är en tragisk olycka, men snart är kommissarie Gamache och hans team lika säkra på att Jane Neal inte alls dog på grund av en oförsiktig bågskytt, utan för att någon ville röja henne ur vägen."
 
 
 
 
 
Jag har ganska delade känslor när det gäller Louise Pennys Mörkt motiv. Förvisso har den sina spännings- och överraskningsmoment, för när man väl tror att man vet vem som är den skyldige i berättelsen får man plötsligt andra ledtrådar som gör att man tvivlar på om man gissat rätt. Även hela den här grejen med tavlan måste jag erkänna är lite spännande. Fast tyvärr är Mörkt motiv på det stora hela ändå ganska tråkig och har alldeles för många sidospår som jag känner inte tillför själva berättelsen något. Dessutom skriver Louise Penny många gånger läsaren på näsan, vilket känns tråkigt. Man behöver inte förklara uppenbara saker. Det räcker att beskriva hur personerna känner eller reagera, för att läsaren ska förstå det. Jag blev tyvärr inte lockad av att läsa någon mer bok i den här serien.
 
Det här ljudboksexemplaret har jag lånat på Varbergs bibliotek.


Dagens citat:

"Skillnaden mellan en framgångsrik person och andra är inte en brist på styrka, inte en brist på kunskap, utan snarare en brist på vilja."
(Vince Lombardi)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie