Fegen-sjön och Kummeludden

Under sommaren som var, besökte jag och älsklingen Fegen-sjön vid ett par tillfällen. Dels ensamma, dels med mina föräldrar. Utifrån vad jag läst, lät det som om man kunde promenera runt sjön vid vattnet, men när vi var där med mina föräldrar och försökte gå en bit, insåg vi att om vi skulle ta oss runt sjön, var vi tvungna att promenera genom ett bostadsområde. Inte riktigt vad jag hade föreställt mig, men men.
 
Det fanns en väldigt gullig berättelse om gumman och krukan som finns vid hennes fötter.
 
 
 
Vad som däremot inte var en besvikelse var det gravfält från järnåldern som finns vid sjön (vid Kummeludden närmare bestämt). Det var lite spännande att gå runt och titta och veta att man betraktade ett så pass gammalt gravfält.
 
 
 
 
 
När vi besökte Fegen-sjön den andra gången, var som sagt med mina föräldrar och då fick både älsklingen och min mamma en liten pratstund med fåren som sprang runt i hagen. När jag försökte prata med dem bemöttes vi enbart av tystnad, vilket fick övriga i sällskapet att brista ut i skratt. Dock var dessa får inte heller särskilt intresserade av att bli filmade och sprang således iväg så snart jag fått till inspelningsfunktionen på kameran. Just min tur. Jag tror att de tyckte särskilt illa om just mig? Dock gick de med på att bli fotograferade.
 
 
 
 
Att ta sig till gravfältet är faktiskt inte det lättaste. Antagligen skulle vi ha missat det om vi inte hade använt GPS:en, vilket är synd.


Dagens citat:

"Det enda absolut verkliga under din resa är det steg du tar just nu."
(Eckhart Tolle)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie