Okontaktbara Google

Hittills har jag varit en väldigt nöjd Google-användare och brukar jämt föredra Google och rekommendera deras tjänster. Fast nu vet jag inte riktigt vad jag ska tycka. Just nu känns inte Google så bra som jag tidigare tyckt.

Det är kanske på sin plats att förklara att detta i och för sig inte gäller mig som Google-användare personligen. Däremot har jag och min chef (plus en drös med klienter …) upptäckt en skum sak. När klienter använder sin Gmail-adress för att maila till oss, står inte advokatfirmans namn som mottagare. Nix. Däremot står min chefs mammas namn som mottagare.



Ingen fattar hur det har blivit så och min chef är minst sagt irriterad över att jag inte kan åtgärda problemet. Jag har kollat samtliga inställningar, men allt ser ut som det ska. Chefens mammas namn förekommer ingenstans.
 
 
Jag insåg alltså att jag behövde experthjälp. Jag behövde komma i kontakt med Google (och helst den svenska supporten, eftersom jag inte känner mig alltför bekväm med engelska). Sagt och gjort, jag googlade (haha!) fram en sida med kontaktuppgifter. Där angavs en mailadress som jag raskt skickade ett mail till. När mailet var skickat kände jag mig nöjd. Åtminstone i någon sekund eller så, för strax därpå rasslade det in ett autosvar från kära Google. Istället för att vänligt tala om att de mottagit mitt mail och skulle återkomma till mig så snart de kunde, stod det att man inte kunde maila till den här adressen eftersom den är för tungt belastad. Istället hänvisade de mig till en massa olika hjälp-sidor och något offentligt hjälpforum där vem som helst (så länge man har ett googlekonto) kan läsa och besvara inläggen där.



Vad i ..?! Hur skulle jag göra då? Envis som jag var fortsatte jag att googla och till slut tror jag att jag hittade en mailadress som möjligtvis fungerar. Jag testade den. I skrivande stund har jag ännu inte fått något svar.
 
 
 
Jag hittade även ett telefonnummer som jag ska testa att ringa, men utifrån kommentarerna från andra som har försökt att ringa Google, ser mina chanser att få hjälp mycket små ut. Jag kommer i alla fall hålla dig uppdaterad om fortsättningen.

Dock kvarstår frågan som ända sedan denna upptäckt snurrat i mitt huvud: hur tusan kan man göra sig så pass okontaktbar som Google gör? I min värld är det inte rimligt att man inte ska kunna komma i kontakt med en enda levande människa där. De hänvisar till kontaktformulär, men inte kunde jag hitta något sådant? Varför inte ha ett riktigt kontaktformulär som man får fylla i? Jag kan inte förstå att de tycker att det är bättre att vara så här pass otillgängliga. Istället för att tycka om Google, börjar jag nu känna motvilja.

Skärpning Google!


Dagens citat:

"Vi motsäger oss själva hela tiden – ångrar idag det vi gjorde igår. Inte undra på att vi sitter fast."
(Nisargadatta Maharaj)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie