Skadad: Den sanna berättelsen om ett bortglömt barn (Cathy Glass)

Uppläsare: Angela Kovacs
 
"En djupt rörande berättelse om hur en fosterförälders stora tålamod och kärlek fann nyckeln till en liten flickas mörkaste och mest smärtsamma hemligheter.

Cathy Glass hade varit fostermamma till femtio barn under loppet av tjugo år när hon välkomnade åttaåriga Jodie till sitt hem. Inget tidigare barn hade varit så trassligt som Jodie, vars våldsamma och aggressiva sätt skrämt iväg fem fosterfamiljer på fyra månader.

När Cathy tog emot Jodie visste hon inte vad som låg bakom Jodies chockerande beteende. Hon skär sig själv, slåss och gömmer sig bakom flera olika personligheter som hon har gett olika namn. Allt eftersom Cathy kommer Jodie närmre lär sig den lilla flickan att hon kan lita på Cathy och anförtro sin fruktansvärda historia till henne.
"
 
 
 
Att i förväg veta att Cathy Glass' bok Skadad är en skildring av en verklig händelse, gjorde så att det knöt sig i min mage av obehag och fruktan. Jag misstänkte också vad detta stackars barn blivit utsatt för, men vidden av det var ändå hemskare än vad jag hade kunnat föreställa mig ens i min vildaste fantasi.
 
Cathy Glass skildrar den här händelsen på ett mycket skickligt sätt och fick mig att stundtals glömma att det inte är ren fiktion. Jag blev så pass berörd att jag mentalt sett nästan aldrig lämnade Skadad. Jodie fanns ständigt hos mig och det var med motvilja som jag tvingades pausa i mitt lyssnande.
 
Jag kommer definitivt att kika på Cathy Glass' andra böcker.
 
Det här ljudboksexemplaret har jag lyssnat på genom Mofibo.


Dagens citat:

"Varje liv har en mening och om jag bara roar mig, får jag mindre tid att ta reda på, uppnå eller genomföra det som är min mening."
(Yuja Wang)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie