Som barn på nytt

På senare tid har det blivit mer och mer populärt bland vuxna att måla i målarböcker. Egentligen är det inte särskilt konstigt, då målandet ska vara en bra metod för att stressa ned och koppla av. Målandet kan hjälpa till att bekämpa ens psykiska ohälsa.
 
Första gången som jag hörde talas om målarböcker för vuxna, var på någon av alla de bokbloggar som jag följer. Ju mer jag läste om det, desto nyfiknare blev jag. Till slut skrev jag ut några bilder från nätet, köpte ett paket med färgpennor på Coop Forum och började måla.
 
 
OBS! Bilden är inte målad med färgpennorna från Coop Forum.
 
 
Som barn tyckte jag att det var superkul att måla i målarböcker och tydligen sitter det kvar i mig ännu. Jag fick ett par målarböcker från älsklingen, men efter att ha målat några få bilder tog jag en ganska lång paus - som berodde på färgpennornas kvalitet. För att ens få någorlunda med färg var jag tvungen att trycka med pennorna när jag målade och det tyckte jag var jobbigt i längden. Därför - och för att annat i livet kom emellan - tog jag en paus från målandet.
 
 
Nya färgpennor som jag senare fick av älsklingen.
 
 
Nu i julas gav älsklingen mig akvarellfärgpennor och jösses vad bra det gick att måla nu! Utan att behöva trycka med färgpennorna fick jag bättre färger och genom att använda lite vatten efteråt, blev bilderna ännu finare. Se bara här:
 
 
 
 
Dock krävs det att det inte är tryckt på båda sidorna i målarboken om man ska använda tekniken med vatten. Men fint blir det! :-)
 
Jag kan verkligen rekommendera dig att testa på det. Det är rogivande och dessutom lyckas man fokusera tankarna på annat för en stund. Jag ska försöka ta mig mer tid att måla oftare - för det gör skillnad i mitt mående.


Dagens citat:

"Erfarenhet är det alla kallar sina misstag."
(Oscar Wilde)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie
#1 - - Hanan:

Så fina. Det är verkligen kul att måla. Jag har två målarböcker här hemma :)

Svar: Ja, det är riktigt kul att måla. :-) Måste bara ta mig mer tid att göra det. Finns så himla mycket som jag vill och behöver göra. Tiden räcker inte riktigt till! :-P
Jessica