Ibland går det för fort

Det är lätt hänt att göra fel. Jag om någon borde veta det. Därför hade jag överseende med det som jag ska berätta om nu. Min chef däremot tyckte att det var väldigt klantigt gjort av tingsrätten.
 
Jag minns inte vilket ärende det var, men det skulle hållas en förhandling i det ärendet och av någon anledning som jag inte heller minns just nu, ställdes denna förhandling in med ganska kort varsel. Eftersom det var så kort om tid kvar innan det skulle ha varit förhandling, ringde domstolshandläggaren till byrån och meddelade att förhandlingen var inställd och bad mig även meddela klienten, eftersom det inte var säkert att tingsrättens meddelande om att förhandlingen ställts in skulle hinna fram till klienten i tid. En stund senare fick vi det här meddelandet från tingsrätten:
 
"Ni har kallats till förhandling i tingsrätten den [datum och klockslag]."
 
 
 
 
Ja, det var ju bra att de bekräftade att min chef hade kallats till förhandling. Vad tingsrätten hade missat att lägga till var informationen om att förhandlingen ställts in och att min chef därför inte skulle komma till tingsrätten den dagen. Om det inte hade varit så att jag nästan precis hade haft telefonkontakt med domstolshandläggaren och fått veta att förhandlingen var inställd, hade jag ringt och frågat vad denne egentligen menade. Nu tyckte jag bara att det var onödigt. Jag visste ju vad det gällde.
 
Ibland går det som sagt lite för fort. Framförallt om man är stressad och har mycket att göra, vilket jag vet var fallet just då.


Dagens citat:

"Vi är inte byggda för att gå omkring och vara exekutiva hela tiden. Det är helt okej, förmodligen till och med nyttigt, att inte göra något alls ibland."
(Anders Hansen)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie