Glöm inte Stora bokbytardagen!

Onsdagen den 16 maj 2018 är det åter dags. Då äger Stora bokbytardagen rum! Som jag har sett fram emot den här dagen. Förhoppningsvis missar jag den inte i år (för två år sedan glömde jag bort dagen, på grund av att jag strax innan hade varit magsjuk).
 
 
Varför tycker jag om den här dagen? Jag tycker om alla initiativ som görs i försök att öka läsandet bland vår befolkning. Att läsa är väldigt viktigt för språkutvecklingen och redan nu (sedan några månader tillbaka faktiskt) uppmuntrar jag tösen att titta i (och tugga på...) böcker. Det är med rätt stor entusiasm som hon griper tag i böcker som jag håller i och första gången hon kröp, gjorde hon det för att komma till sin sagobok.
 
Dessutom tycker jag om möjligheten att hitta nya pärlor att läsa som jag annars inte skulle ha tänkt på och samtidigt bli av med böcker som jag inte längre vill ha (och som ingen är intresserad av att köpa av mig). Win, win.
 
Ta dig gärna till något av alla de ställen där bokbytardagen kommer att anordnas (du kan söka efter platser på bokbytardagens hemsida) och byt till dig en bok. Kanske hittar du en läsupplevelse som kommer att förändra ditt liv.
 
Ha det så bra
Kramar
Jessie