"Vi går för vatten"

Förra lördagen, den 5 maj 2018, deltog jag, älsklingen och tösen i arrangemanget Vi går för vatten. Vi hade båda två uppmärksammat evenemanget, men sedan hade jag glömt bort det, tills älsklingen påminde mig kvällen innan. Eftersom det var fint väder kände vi för att ta en promenad och då kunde vi lika gärna slå två flugor i en smäll och gå för något bra!
 
 
Man deltog i en tipspromenad längs vägen, med frågor om vatten i närområdet (exempelvis hur många valv Tullbron har). Även tösen fick ett eget deltagarkort, så jag hjälpte henne att fylla i hennes - hon somnade ju efter bara en stund och då är det inte så lätt att fylla i sitt deltagarkort. ;-)
 
 
Det var en mysig promenad och man fick sig både en och två tankeställare längs vägen när det gäller vattnet. Frågorna var emellanåt kluriga, men vi gissade så gott vi kunde. I slutet fanns en skiljefråga, där man skulle gissa hur långt ett snöre i en burk var. På kvällen kunde vi läsa att det rätta svaret hade varit ca 1.900 mm. Jag hade gissat på 1.500 mm och tösen på 2.000 mm. Bra jobbat tjejen!
 
 
Det var en väldigt rolig aktivitet och konstigt nog har jag missat att den har hållits varje år sedan 2011. Fast i och för sig är det inte så konstigt, med tanke på att de i princip inte har gjort något reklam eller gett ut någon information om evenemanget. Enda anledningen till att jag och älsklingen uppmärksammade den i år, var för att vårt gym hade lagt in det som ett pass i kalendern (som man dock inte kunde boka sig på), eftersom de var sponsorer. Nu var det förvisso rätt många som deltog, men jag tror att de hade kunnat få dit ännu fler om de gjort folk mer uppmärksamma på att det ägde rum.
 
 
Ha det så bra
Kramar
Jessie